Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Σπιτική Τυροκαυτερή - Homemade Spicy Cheese Salad

Μια πανεύκολη και νοστιμότατη "σαλάτα" από Ελληνικά τυριά ή ένα εξαιρετικό ντιπ ή ένα πικάντικο άλειμμα για τα σάντουιτς.
Ταιριάζει πολύ με τα μπιφτέκια και το ψητό κοτόπουλο.




Το καλοκαίρι δεν λείπει από καμία ποικιλία για μπύρα ή ούζο. Μπορεί να συνοδεύσει και τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά ψητά ή τηγανητά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πιπεριές και να αναδείξει τη νοστιμιά τους.





Η σπιτική όμως εκδοχή της δεν έχει καμία σχέση με αυτή του εμπορίου. Δοκιμάστε τη!




Τα Υλικά
(Για περίπου 400γραμ.) 


200γραμ. μαλακή φέτα
100γραμ. κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο
2 καυτερές πράσινες πιπεριές
2 μακριές πράσινες γλυκές πιπεριές
Μία Πιπεριά Φλωρίνες, ψημένη
1 -2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί ή λευκό ξύδι 
100 ml ελαιόλαδο 


Για το γαρνίρισμα
Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός ή λίγη γλυκιά πάπρικα



Οδηγίες 






Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας τις πιπεριές, ελαφρά λαδωμένες, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.








Όταν ψηθούν και από τις δύο πλευρές, τις ξεφλουδίζουμε και πολύ προσεκτικά αφαιρούμε τα σποράκια της.
(Για πιο έντονη και πικάντικη γεύση, τις τρυπάμε κατά μήκος με ένα ξυλάκι για σουβλάκι, τις κρατάμε από εκεί και τις ψήνουμε στο γκαζάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαυρίσουν. Μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε).







Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα στον κάδο του μπλέντερ, βάζουμε και τις πιπεριές και τις πολτοποιούμε.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα τυριά και τα πολτοποιούμε κι αυτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.










Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, ρίχνουμε το ξύδι και λίγο-λίγο, σε ροή, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.














Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρις ότου το μείγμα γίνει λείο και απαλό.

Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζετα,ι προσθέτουμε λίγο αλάτι.






Αδειάζουμε την τυροκαυτερή μέσα σ΄ ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε για δύο περίπου ώρες μέσα στο ψυγείο.

Τη σερβίρουμε σαν ντιπ με ψημένες μικρές Αραβικές πίτες ή την τυλίγουμε μέσα σε φέτες τηγανιτής μελιτζάνας. 
Εμείς συνοδεύσαμε τα μπιφτέκια μας και την άλλη ημέρα τα ψητά κολοκυθάκια. Αληθινά υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί! 




Καλή όρεξη! 



TIP
  • Αν θέλετε η τυροκαυτερή σας να έχει χρώμα, όπως η δική μου,  μαζί με την καυτερή πιπεριά, αλέθετε και μία πιπεριά Φλωρίνης.

2 σχόλια:

  1. Θα τη δοκιμάσω, καθώς κι εγώ κι ο άντρας μου τρελαινομαστε για τυροκαυτερη. Κρατώ την ανάρτηση στα αγαπημένα. Ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ευχαριστώ πολύ! Είμαι βεβαία ότι θα σας αρέσει!

      Διαγραφή