Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Εύκολη Κολοκυθόπιτα χωρίς Φύλλο – An Easy Zucchini Pie


Μία πανεύκολη και νοστιμότατη πίτα χωρίς φύλλο, “της τεμπέλας”, όπως την ονομάζει μία φίλη μου! 
Τα πράσινα κολοκυθάκια αφθονούν αυτή την εποχή. Όμως μπορούμε να αξιοποιήσουμε και το εσωτερικό που αφαιρέσαμε από εκείνα που ετοιμάσαμε για γεμιστά στο φούρνο ή την κατσαρόλα. Τίποτα να μην πάει χαμένο!



Θυμίζει πάρα πολύ το κουρκουτόπιτα που πολύ συνηθίζουμε στην Αταλάντη. Έχω όμως προσθέσει και άλλα υλικά που την διαφοροποιούν και την κάνουν νοστιμότατη. Δική σας!


  
Τα Υλικά

600γραμ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη και καλά στυμμένα
200γραμ. τυρί Φέτα, θρυμματισμένη
2-3 αυγά μεγάλα
5 φέτες ψητής γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
150 ml φρέσκο γάλα
2 κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
250γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί πλέον
2 κ. σ. ελαιόλαδο για το ταψί
2 κ. σ. σουσάμι για πασπάλισμα (λευκό ή μαύρο)

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα τρίβουμε. Τα βάζουμε μέσα σ΄ένα τρυπητό και τα πιέζουμε με τις παλάμες μας, για να φύγει η περιττή υγρασία.





Βάζουμε το τυρί και τα αυγά μέσα σ΄ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.













Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά 










και τελευταία το γάλα και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.











Απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί, ώστε να πάει παντού.
Ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα, το απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το σουσάμι.





Ψήνουμε στους 170º C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι να ροδίσει.
Όταν ψηθεί, αφήνουμε την πίτα λίγο να σταθεί και μετά την κόβουμε.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου