Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ζελέ Ανανά με Γιαούρτι - Pineapple Jelly with Greek Yogurt


Πανεύκολο, πολύ δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο που συνηθίζουμε πολύ να ετοιμάζουμε και να σερβίρουμε το καλοκαίρι.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες γεύσεις ζελέ που υπάρχουν στην αγορά και να προσθέσουμε κονσέρβες φρούτων της αρεσκείας μας, ακόμα και πουρέ ή κομμάτια ώριμων φρέσκων φρούτων εποχής.



Σ΄εμένα πάντως αρέσει πάρα πολύ η γεύση του ανανά και δεν προσθέτω καθόλου ζάχαρη!



Τα Υλικά

2  φάκελοι Φρουί Ζελέ, χωρίς ζάχαρη, με γεύση Ανανά (2Χ100γραμ.)
250γραμ. ανανά κονσέρβας, σε κομματάκια
Το σιρόπι της κονσέρβας
2 στραγγιστά γιαούρτια με 2% λιπαρά (400γραμ.)

Για το σερβίρισμα
Μερικές κουταλιές γλυκό κεράσι ή βύσσινο
Φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Οδηγίες

Στραγγίζουμε την κονσέρβα του ανανά, κρατάμε 250γραμ. και το σιρόπι. Τα κομματάκια τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε αλλά να μην γίνουν πουρές.
Αν μας αρέσει να περιέχει το ζελέ μεγαλύτερα κομμάτια ανανά, τον ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Αφήνουμε τον ανανά στην άκρη να περιμένει.


Ετοιμάζουμε και τα δύο φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. (Αν θέλουμε προσθέτουμε την ποσότητα ζάχαρης που αναγράφεται στη συσκευασία).
Από την ποσότητα του νερού που απαιτείται (ζεστό και κρύο) αφαιρούμε 200ml και στην υπόλοιπη συνυπολογίζουμε το σιρόπι της κονσέρβας. Αφήνουμε το ζελέ στο μπολ να κρυώσει.







Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα, για να γίνει σαν κρέμα.










Προσθέτουμε στο κρύο ζελέ πρώτα τον ανανά και κατόπιν το γιαούρτι και ανακατεύουμε.















Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα πυρές ή πλαστική και τη βάζουμε στο ψυγείο, για να κρυώσει και να πήξει.





Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το ζελέ βάζουμε τη φόρμα για λίγα λεπτά μέσα σε ζεστό νερό, προσέχουμε να μην βρέξουμε το γλυκό, και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα. 



Σερβίρουμε το γλυκό μετά το γεύμα μας, για να μας δροσίσει.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου