Το κοτόπουλο είναι μια οικονομική και νόστιμη πρώτη ύλη που δίνει τα πιο
αγαπημένα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι.
Συνοδευμένο όμως από φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά και φρέσκα αρωματικά, γίνεται
ακόμα νοστιμότερο και ταυτόχρονα υγιεινό.
Αν τα βάλουμε στο φούρνο, θα αναδειχθούν και θα αναμειχθούν όλα τα αρώματα, το κοτόπουλο θα
ροδοψηθεί και η σάλτσα θα μελώσει. Η απόλαυση είναι δεδομένη! Δικό σας!
Τα Υλικά
3 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
½ κ. γλ. σκόνη κάρυ, πικάντικο
Αλάτι
6 μεγαλούτσικα κολοκυθάκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμός τομάτας
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ. γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε τη
πέτσα του (εγώ το κάνω πάντοτε).
Βάζουμε τα μπουτάκια μέσα σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ,
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να καλυφθεί το
κοτόπουλο καλά από τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να
ετοιμάσουμε τα λαχανικά.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε μέσα σ΄ένα μπολ σε
τέσσερα κομμάτια το καθένα, κατά μήκος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες,
το σκόρδο και τα αρωματικά ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το χυμό τομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το φαγητό με ένα κομμάτι βρεγμένη λαδόκολλα και το ψήνουμε στους
170° C στον αέρα για περίπου μία ώρα.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου