Πολύ αφράτο, αρωματικό και νόστιμο ψωμάκι που θα το αγαπήσουν όλοι οι
λάτρεις των βοτάνων και του σκόρδου!
Αλλά και αυτοί που δεν αγαπούν τόσο το σκόρδο, μην νομίσουν ότι η μυρωδιά
του και η γεύση του είναι έντονη. Εξάλλου η ποσότητα του σκόρδου μπορεί να
αυξομειωθεί ή να χρησιμοποιηθεί σκόνη, που είναι πιο ήπια.
Ένα τέτοιο ψωμάκι μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική, Ελληνική,
καλοκαιρινή ριγανάδα. Γιατί η
Πορτογαλική, που είχα δοκιμάσει στη Λισαβόνα, περιείχε τόσο σκόρδο, που σου
αρκούσε για μία εβδομάδα!
Τη σέρβιραν στον πρωινό μπουφέ και ήταν λαχταριστή, με τριμμένη φρέσκια
τομάτα, ρίγανη και ελαιόλαδο. Το σκόρδο το ανακάλυπτες με την πρώτη μπουκιά!
Τα Υλικά
500γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φακελάκι μαγιά σε σκόνη (12γραμ.)
1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. λιωμένο σκόρδο ή και περισσότερο
3 κ. σ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
300γραμ. φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι ή 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Επί πλέον
Λίγο αλεύρι
1 φλιτζανάκι του ελλην. καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Οδηγίες
Κόβουμε τη ζύμη σε 12-16 κομμάτια και το καθένα το πλάθουμε
μπαλάκι.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα.
Πιέζουμε με την παλάμη μας κάθε μπαλάκι ζύμης και φτιάχνουμε ένα χονδρό
φύλλο διαμέτρου 10εκ. Λαδώνουμε την επιφάνειά του, το διπλώνουμε σαν
μισοφέγγαρο, πιέζουμε τις δύο άκρες του σχηματίζοντας διπλό “φυλλαράκι”.
Τοποθετούμε
τα “φυλλαράκια” μέσα στο ταψί, κυκλικά, σχηματίζοντας στεφάνι. Γεμίζουμε
και το κέντρο.
Αλείφουμε με ελαφρά χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε στους 170 στον αέρα, μέχρι
να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου