Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Τούρτα Tiramisu – Tiramisu Torte


Λατρεύω όλα τα γλυκά ψυγείου, ειδικά τα καλοκαιρινά με τα πολλά φρούτα! Όμως έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την Tiramisu.
Την έμαθα από τη φίλη μου τη Lidia, με την αφράτη, αυθεντική Ιταλική κρέμα με αυγά. Έλεγε ότι Tiramisu, χωρίς αυγά, δεν γίνεται και μάλλον έχει δίκαιο!



Εγώ πάντως δεν προσθέτω αυγά στην κρέμα κι ας γίνεται η δική μου άλλου τύπου Tiramisu! Η κρέμα της όμως είναι αφράτη, δροσιστική και εξίσου νόστιμη!


Συνήθως χρησιμοποιώ για ευκολία μπισκότα σαβαγιάρ αλλά εδώ δοκίμασα παντεσπάνι σοκολάτας με ελαιόλαδο. Άλλη γεύση και εμφάνιση!
Δική σας!




Τα Υλικά
(Για ένα ταψί 28 εκ.)

Για το Παντεσπάνι Σοκολάτας

250γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. baking powder
100γραμ. κακάο άγλυκο (σκόνη) και μία κ. σ. έξτρα
150γραμ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη
3 μέτρια αυγά
250 ml φρέσκο γάλα
150 ml ελαιόλαδο και λίγο για το ταψί
1 βανίλια

Για την Κρέμα Tiramisu

300γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
330γραμ. κρέμα γάλακτος, από το ψυγείο
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα

Συναρμολόγηση-Τελείωμα

1 φλιτζάνι ρόφημα σοκολάτας ή καφές φίλτρου (κρύα)
2 κ. σ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ. σ. σκόνη κακάο
3 κ. σ. τρίμματα σοκολάτας
2 κομμάτια μεμβράνης τροφίμων

Οδηγίες



Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και το πασπαλίζουμε εσωτερικά με μία κ. σ. κακάο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το κακάο και το baking powder.









Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις γίνουν κρέμα, ρίχνουμε σε ροή το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τη βανίλια και εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα.






Όταν το παντεσπάνι, ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί και μετά πάνω σε συρμάτινη βάση.
Προσεκτικά το κόβουμε οριζόντια σε δύο δίσκους αλλά δεν τους χωρίζουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε περιφερειακά τα σκληρά κομμάτια.






Ετοιμάζουμε τον καφέ ή το ρόφημα σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.





Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί και τελευταία το ζαχαρούχο γάλα. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.









Συναρμολόγηση


Καλύπτουμε μία πιατέλα με δύο κομμάτια μεμβράνης που ενώνονται στο κέντρο.
Βρέχουμε τον ένα δίσκο από παντεσπάνι με το ρόφημα σοκολάτας και τον τοποθετούμε πάνω στην πιατέλα.
Από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας.







Σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο από παντεσπάνι και τον βρέχουμε με ρόφημα σοκολάτας.
Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.








Πασπαλίζουμε τα πλάγια της τούρτας με τρίμματα σοκολάτας και κοσκινίζουμε στην επιφάνεια άγλυκο κακάο.



Τραβάμε προσεκτικά και αντίθετα τα δύο κομμάτια μεμβράνης και τα αφαιρούμε. 




Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρας, να παγώσει η κρέμα. 
Τη σερβίρουμε κρύα και την απολαμβάνουμε!




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου