Η Πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο
γνωστές Ιταλικές μακαρονάδες με καταγωγή από τη Νάπολη. Είναι εύκολη, γρήγορη
και νοστιμότατη.
Ο συνδυασμός των έξι καθαρά Μεσογειακών υλικών της σάλτσας της (ελαιόλαδο, τομάτα,
σκόρδο, αντζούγιες, κάπαρη, ελιές), της χαρίζει χρώμα και μοναδικά έντονο
χαρακτήρα που διατηρεί όλη τη θέρμη του Ευρωπαϊκού Νότου! Δική σας!
Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)
500γραμ. Linguini ή Spaghetti
3 μικρές σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
50 ml. ελαιόλαδο
200γραμ. ντομάτα κονκασέ
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
5 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα
15 ελιές θρούμπες ή Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση ή 100γραμ.
ελιές κομμένες σε ροδέλες
2 κ. σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
2-3 πιπεράκια καυτερά
1 κ. σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή μαϊντανού
1 κ. σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα σε αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο από το
χρόνο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σ΄ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο,
ολόκληρο, για να το αφαιρέσουμε σε λίγο ή κομμένο σε λεπτά φετάκια, για να
παραμείνει μέσα στη σάλτσα.
Αφήνουμε να βράσουν λίγο και μετά ρίχνουμε το βασιλικό, τα φυλλαράκια ρίγανης, τις τομάτες
(κονκασέ), πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, χωρίς να τα στραγγίσουμε
εντελώς, και μερικές κουταλιές από το νερό τους, για να καλύψει ευκολότερα η σάλτσα
τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως μέσα σε ζεστά βαθιά πιάτα.
Αυτή τη μακαρονάδα καλό είναι να τη σερβίρουμε χωρίς τυρί.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου