Μας έχουν απομείνει κάποια μήλα καιρό και έχουν ωριμάσει; Τα χρησιμοποιούμε
σε μια πανεύκολη μηλόπιτα, πολύ αρωματική με τραγανό, καραμελωμένο φύλλο και
μελωμένη, πλούσια γέμιση.
Δεν περιέχει πολλή ζάχαρη αλλά η προτεινόμενη ποσότητα μπορεί ν΄αυξηθεί. Εγώ
προτίμησα να τη γλυκάνω φυσικά με αποξηραμένα φρούτα που δένουν γευστικά με τα
μήλα και τα αμύγδαλα.
Είναι ιδανική για ένα απογευματινό κέρασμα, ιδανική να συνοδεύσει τον καφέ
ή το τσάι μας. Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
6 φύλλα για μπακλαβά
100γραμ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση
4-5 μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη
3 κ. σ. ξανθές σταφίδες
3 κ. σ. αποξηραμένα cranberries
3 κ. σ. αμύγδαλο φιλέ
2 κ. σ. corn flour με γεύση βανίλιας
4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
Επί πλέον
1 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. αμύγδαλο φιλέ
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή φόρμα κέικ διαμέτρου 22 εκ. και πασπαλίζουμε με
τριμμένη φρυγανιά.
Πάνω στον πάγκο εργασίας απλώνουμε δύο φύλλο κρούστας, συνέχεια το ένα με το άλλο και τα βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος και την ισομοιράζουμε.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, τα βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό, χωρίς να πιέζουμε πολύ.
Τυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε μέσα στο έτοιμο ταψί. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 160º C στον αέρα μέχρι να ροδίσει το φύλλο και τα γίνει τραγανό.
Όταν ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε μέσα στο ταψάκι
μέχρι να κατέβη λίγο η θερμοκρασία της.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου