Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μπισκότα Βουτύρου και Αμυγδάλου - Butter and Almond Biscuits

Καλό μήνα, γλυκό και ήρεμο!
Ας τον γλυκάνουμε κι εμείς κερνώντας τον αφράτα και τραγανά μπισκοτάκια με αμύγδαλα νέας εσοδείας που φέραμε μαζί μας από τις διακοπές μας! Αγαπημένο υλικό, νόστιμο και πολύ υγιεινό!
Κι τα απολαύσουμε κι εμείς με τον πρωινό ή απογευματινό μας καφεδάκι! Θα γίνουν τα αγαπημένα μας! Δοκιμάστε τα!






Τα Υλικά
(Για 30-35 μπισκότα)

400γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουταλάκια baking power
150γραμ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό
150γραμ. ζάχαρη ή και περισσότερη
1 αυγό και ένας κρόκος
3 κουταλιές γιαούρτι, πλήρες
150γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χονδροαλεσμένα
2 κουταλιές λικέρ Αμαρέτο
2 κομμάτια λαδόκολλας

Για την Επικάλυψη
Ένα ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
100γραμ. αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking power.

 



Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν κρέμα.












Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.










Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αμύγδαλα και το λικέρ και ανακατεύουμε, για να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.







Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου τμηματικά το αλεύρι, κρατώντας δύο κουταλιές, και ανακατεύουμε απαλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη, γι΄αυτό δεν ζυμώνουμε.






Βάζουμε τα αμύγδαλα φιλέ μέσα σ΄ένα ρηχό πιάτο και χτυπάμε το ασπράδι αυγού, ελαφρά, μέσα σ΄ένα βαθύ. Κρατάμε τα δύο πιάτα κοντά μας.
Σκορπίζουμε το αλεύρι που κρατήσαμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη κορδονάκια ή φρατζολάκια που τα κόβουμε σε φετάκια  με μαχαίρι. 






Πλάθουμε κάθε κομμάτι ζύμης οβάλ ή σε όποιο σχήμα θέλουμε, το βουτάμε στο ασπράδι και μετά στο αμύγδαλο φιλέ.
Βάζουμε τα μπισκότα μέσα στα προετοιμασμένα ταψιά, σε απόσταση, γιατί φουσκώνουν.




Ψήνουμε τα μπισκότα στους 160⁰ C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κατέβη η θερμοκρασία τους, για να τα μετακινήσουμε.



Όταν κρυώσουν, είναι έτοιμα να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι μας ή να πάνε στο γραφείο ή το σχολείο! 
Μπισκοτάκια νοστιμότατα από τα χεράκια μας!



Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Πρώτα τα είδα στο FB, Ελένη μου.
    Τώρα έρχομαι και τα διαβάζω αναλυτικά στο blog και ομολογώ πως μου φαίνονται πεντανόστιμα!
    Θα τα έχω κατά νου το προσεχές Σαββατοκύριακο, που νομίζω πως θα είμαι λιγάκι πιο χαλαρή.
    Χαιρετισμούς πολλούς σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, Πόπη μου!
    Θα σας αρέσουν πολύ. Εγώ ήδη ετοιμάζομαι για την τρίτη δόση. Άρεσαν πολύ όλους, εντός και εκτός οικίας!!! Θυμίζουν πολύ στη γεύση τους εργολάβους αλλά δεν έχουν την ίδια υφή.
    Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται ανάλαφρα και πεντανόστιμα, θα τα κανω τις επόμενες μέρες, Ευχαριστώ για τη συνταγή, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή