Μια πολύ χορταστική και εξαιρετικά νόστιμη ομελέτα που είναι ένα πλήρες
γεύμα. Συνοδεύεται από μία φρέσκια σαλάτα εποχής αλλά και μόνη της γίνεται ένα
καταπληκτικό μεζεδάκι για μερακλήδες.
Το βασικό της υλικό, το παραδοσιακό παστό χοιρινό, πρέπει να είναι αρκετά μαλακό
για να δέσει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι διατηρημένο μέσα σε λίπος,
πρέπει να το καθαρίσουμε καλά, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σ΄αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα σπιτικό παστό χοιρινό που ήταν πολύ μαλακό
και νόστιμο, διότι ήταν βρασμένο μέσα σε κρασί και χυμό πορτοκαλιού! Ήταν ένα
εξαιρετικό δώρο που νομίζω ότι το αξιοποίησα, όπως έπρεπε!
Εσείς μπορείτε να βρείτε κάτι ανάλογο και σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.
Τα Υλικά
(Για 5 μερίδες)
6 αυγά βιολογικά
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
150 ml ελαιόλαδο
300γραμ. παστό χοιρινό (ή δυνατόν σπιτικό, όχι καπνιστό)
1 ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζουμε, μέχρι να
ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν, τις βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε
με ρίγανη.
Βγάζουμε τα υλικά μέσα σ΄ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο και τα αυγά, χτυπημένα και ελαφρά
αλατισμένα, φροντίζοντας να απλωθούν καλά στη βάση του τηγανιού.
Προσθέτουμε τα χοιρινό και τις πατάτες και πιέζουμε λίγο με μία σπάτουλα.
Μόλις αρχίσει και ψήνεται το αυγό, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός
ρηχού πιάτου από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για δύο λεπτά.
Τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την
απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή και την πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ή γλυκιά πάπρικα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου