Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ινδοκάρυδα με Ζαχαρούχο Γάλα - Baked Coconut Balls with Sweetened Condensed Milk

Το κερασάκι δεν μπαίνει μόνο στην τούρτα αλλά και σε μπισκοτάκια με Ινδοκάρυδο, γνωστά και ως “Χιονάκια”!
Είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα κεράσματα, χειμωνιάτικα και εορταστικά!
Ετοιμάζονται μόνο με δύο υλικά, ζαχαρούχο γάλα και Ινδοκάρυδο, χωρίς αυγά και βούτυρο, στολίζονται με κερασάκια γλασέ και ψήνονται.
Οι λάτρεις του Ινδοκάρυδου θα τα εκτιμήσουν ιδιαίτερα! Δικά σας! 







Τα Υλικά
(25-30 κομμάτια)

300γραμ. Ινδοκάρυδο, τριμμένο
1 ζαχαρούχο γάλα (390-400γραμ.)
30 κεράσια γλασέ, κομμένα σε τέταρτα

Επί πλέον
Μία λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί
1 φλιτζάνι Ινδοκάρυδο  
30 χαρτάκια για τρουφάκια (προαιρετικά)


Οδηγίες






Μέσα σ΄ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το Ινδοκάρυδο.











Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι το Ινδοκάρυδο ν΄απορροφήσει το γάλα. Η ζύμη θα είναι υγρή αλλά τριφτή.









Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, μεγέθους καρυδιού, και το πιέζουμε με τις παλάμες μας, μέχρι να γίνει στρογγυλό.
Με τη λαβή μιας μικρής ξύλινης κουτάλας ή με το μικρό μας δαχτυλάκι δημιουργούμε στο κέντρο μία  λακκούβα, μέσα στην οποία τοποθετούμε ¼ από ένα κεράσι γλασέ.
Συνεχίζουμε το ίδιο, μέχρις ότου τελειώσει όλη η ζύμη.






Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια μέσα σε ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
(Προσοχή, δεν τα παραψήνουμε, γιατί θα σκληρύνουν, όταν κρυώσουν).




Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με το επί πλέον Ινδοκάρυδο. Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε μέσα σε χαρτάκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου