Πολύ τραγανά, σοκολατένια κουλουράκια, εξαιρετικά εθιστικά!
Ετοιμάζονται πανεύκολα και εξαφανίζονται ως διά μαγείας!
Δεν χρειάζονται μίξερ και το αλεύρι Ζέας με το κακάο βοηθούν ώστε να γίνουν αφράτα και μπισκοτένια.
Τα Υλικά
(Για 50 περίπου κουλουράκια)
500γραμ. βιολογικό αλεύρι
80γραμ. σκόνη κακάο, άγλυκο
1 ½ φακελάκι baking powder
1⅓ κ. γλ. αλάτι
2 αυγά
150γραμ. καστανή ζάχαρη
200 ml ελαιόλαδο
200γραμ. φρέσκο γάλα
Επί πλέον
2 λαδόκολλες
1 ζεύγος γάντια μιας χρήσεως
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα μπολ με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και το γάλα.
Στο μείγμα των υγρών ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλα να υγρά και να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη.
Φοράμε τα γάντια και παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα οποία πλάθουμε πολύ εύκολα σε λεπτό κορδόνι και μετά τα τυλίγουμε σε κοτσιδάκι.
Βάζουμε τα κουλουράκια μέσα σε δύο ρηχά ταψιά φούρνου, στρωμένα με
λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε νε κρυώσουν.
Τα σερβίρουμε με ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου με άρωμα σοκολάτας ή ρόφημα σοκολάτας με άρωμα κανέλας. Ιδανικός συνδυασμός!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου