Ένα κομμάτι αφράτου, μαλακού και υγιεινού, με εξαιρετικά υλικά, και ένα
φλιτζάνι από το αγαπημένο μας ρόφημα πάντα μας βοηθάνε ν΄αρχίσουμε όμορφα την
ημέρα μας! Είναι μια μικρή πολυτέλεια που μακάρι να μπορούμε να την
απολαμβάνουμε κάθε ημέρα, όχι μόνο τις Κυριακές!
Αξιοποιώντας τα φρέσκα, ζουμερά καρότα της αγοράς ας ετοιμάσουμε ένα πανεύκολο
και νοστιμότατο κέικ, ιδανικό για πρωινό, χωρίς αυγά και βούτυρο, που μένει
φρέσκο και μαλακό και τις επόμενες ημέρες.
Θα το ενισχύσουμε με καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα και σταφίδες, την Ελληνική
υπερτροφή και θα το αρωματίσουμε με κανέλα.
Δοκιμάστε το ή χαρίστε το, τώρα που έχει αρχίσει η νηστεία.
Τα Υλικά
( Φόρμα διαμέτρου 26εκ.)
150 ml ελαιόλαδο
200 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
350γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη, λευκή ή καστανή
100γραμ. αμύγδαλα φιλέ ή καρυδόψιχα κοπανισμένη
200γραμ. τριμμένα καρότα
2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
½ κ. γλ. τριμμένα γαρίφαλα
1 φακελάκι baking powder
½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
⅓ κ. γλ. αλάτι
Επί πλέον
Λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι για τη φόρμα
Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα. Τη
γυρίζουμε ανάποδα και τη χτυπάμε, για να πέσει το περιττό αλεύρι.
Τρίβουμε τα καρότα, στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε λίγο ξύσμα.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί μέσα στη
φόρμα για 5 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε συρμάτινη βάση.
Όταν κατέβη λίγο η θερμοκρασία του, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Ελένη μου σήμερα έκανα το κέικ σου .Έγινε φανταστικό.Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν οτι έβαλα μέσα και μία πολύ ώριμη μπανάνα .Σ' ευχαριστώ για την όμορφη συνταγή .Φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο κέικ Ελένη μου .Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν η προσθήκη μιας πολύ ώριμης μπανάνας .Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ .Μπαίνει στις συνταγές μου .Πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή