Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μακαρονάδα με Λουκάνικο και Πιπεριές - Spaghetti with Sausages and Peppers

Μια νοστιμότατη μακαρονάδα, πανεύκολη και πολύ χορταστική.
Εάν χρησιμοποιήσουμε spaghetti ολικής αλέσεως, θα είναι μια ιδανική επιλογή και θα δέσουν με την υπέροχη σάλτσα τομάτας με πιπεριές.  
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα του λουκάνικου που θα χρησιμοποιήσουμε. Δεν πρέπει να περιέχει πολύ λίπος ούτε πολλά μπαχαρικά για να γίνει η μακαρονάδα απολαυστική και όχι βαριά. Δοκιμάστε τη!





Τα Υλικά

500γραμ. Spaghetti, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
2 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε κυβάκια
100ml ελαιόλαδο
2 λουκάνικα, μοσχαρίσια ή χωριάτικα, χωρίς την μεμβράνη, κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά πελτές τομάτας
150ml χυμός τομάτας
Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Τριμμένη παραδοσιακή ξηρή μυζήθρα

Οδηγίες




Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, το βγάζουμε μέσα σ΄ένα πιάτο.







Αδειάζουμε από την κατσαρόλα το ελαιόλαδο που χρησιμοποιήσαμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για να μαραθούν.



(Εάν έχουμε διατηρήσει τις πιπεριές στην κατάψυξη, δεν τις αποψύχουμε, τις χρησιμοποιούμε παγωμένες).




Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, για να καραμελώσει.
Σβήνουμε με το χυμό τομάτας, ρίχνουμε το σουταρισμένο λουκάνικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και 250ml ζεστό νερό.
Βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.








Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία τους.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.






Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα.



Καλή όρεξή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου