Πανεύκολα μπισκότα, τραγανά, υγιεινά, υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε
φυτικές ίνες και χωρίς ζάχαρη.
Το μέλι και το γιαούρτι, εκτός από το ότι είναι υλικά υψηλής διατροφικής
αξίας, δίνουν και την απαραίτητη υγρασία, για να ομογενοποιηθούν σωστά τα υλικά
της ζύμης των μπισκότων.
Η κανέλα, που είναι ένα μπαχαρικό με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, τους χαρίζει υπέροχο
χρώμα και γλυκό, μοναδικό άρωμα! Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
(Για περίπου 40 μπισκότα)
300γραμ. νιφάδες βρώμης
150γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 αυγό
3 κ. σ. μέλι
2 κ. γ. baking power
1 κ. γ. μαγειρική σόδα
200γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κ. γ. τριμμένη κανέλα
100ml ελαιόλαδο
⅓ κ. γ. αλάτι
Οδηγίες
Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης, τις βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ και τις αναμειγνύουμε με τα τριμμένα καρύδια, τη μαγειρική σόδα, το baking power και το αλάτι.
Μέσα σ΄ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό, το μέλι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα βρώμης μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, για να ενσωματωθούν.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για
δέκα λεπτά.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης,
τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ
τους, γιατί στο ψήσιμο απλώνουν. ( Η ζύμη κολλάει λίγο).
Έχουν ψηθεί, όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει περιφερειακά αλλά είναι ακόμα λίγο
μαλακά στο κέντρο.
Όταν κρυώσουν, θα σκληρύνουν.
Όταν κρυώσουν, θα σκληρύνουν.
Καλή επιτυχία!
Χρήσιμες πληροφορίες για τη
διατροφική αξία της βρώμης
Το συγκεκριμένο δημητριακό βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής διατροφής.
Η
μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα
τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και
φυτικές ίνες.
Η βρώμη θεωρείται σήμερα μια εξαιρετική τροφή και βοηθάει:
1.Στη μείωση της
χοληστερόλης, διότι περιέχει τις πιο σημαντικές
διαλυτές φυτικές ίνες, τις β-γλυκάνες.
2.Στη μείωση του υψηλού
σακχάρου του αίματος. Η ιδιότητα της αυτή οφείλεται στο ότι έχει χαμηλό
γλυκαιμικό δείκτη.
3.Στην ενίσχυση του
ανοσοποιητικού συστήματος. Το σελήνιο και η βιταμίνη Ε που περιέχει, ενισχύουν
σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
4.Στη βελτίωση της πέψης.
5.Στη μείωση του κίνδυνου
εμφάνισης καρκίνου, διότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη
E, η οποία προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
6.Στη μείωση του στρες.
7.Είναι πηγή καλής πρωτεΐνης
και περιέχουν τις περισσότερες πρωτεΐνες από όλα τα άλλα σιτηρά.
(Περισσότερα εδώ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου