Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Spaghetti με Σάλτσα Μελιτζάνας και Κρεμώδες Τυρί - Spaghetti with Eggplant and Cream Cheese Sauce

Μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με υπέροχη, πλούσια, κόκκινη σάλτσα που δεν "πνίγει" το ζυμαρικό, την οποία ενισχύει γευστικά η μελιτζάνα και βελτιώνει το τυρί κρέμα την υφή της!
Ιδανική για παιδιά, που δεν αγαπούν πολύ τα χορταρικά αλλά και λόγω της νοστιμιάς της, για όλους τους φανατικούς της μακαρονάδας, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που αποφεύγουν το κρέας, τα αλλαντικά και τα πολλά τυριά!
Η δοκιμή δική σας. όσο ακόμη υπάρχουν υπαίθριες μελιτζάνες!





Τα Υλικά
(Για 4μερίδες)

1 πακέτο μακαρόνια Spaghetti

100ml ελαιόλαδο
4 μακριές μελιτζάνες Τσακώνικες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 ώριμες τομάτες, χωρίς τη φλοίδα ή 5 τοματάκια κονσέρβας
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
3 κουταλιές τυρί κρέμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το Σερβίρισμα

Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
2 κουταλιές ξαλμυρισμένη κάπαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε, σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Κόβουμε τις κόβουμε σε κύβους, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.


Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για δύο λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες τομάτες ή τα τοματάκια.












Mαγειρεύουμε τα υλικά, μέχρις ότου σχηματιστεί σάλτσα. Τότε αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να περιμένουν.













Ζεσταίνουμε αρκετό αλατισμένο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία τους.









Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, πολτοποιούμε τη σάλτσα.
Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας μέσα στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη ρίγανη και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε το τυρί , ελάχιστο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.











Μέσα στο τηγάνι, μέσα στο οποίο ετοιμάσαμε τη σάλτσα, ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, χωρίς να τα στραγγίσουμε εντελώς.
Προσθέτουμε και αρκετή ποσότητα της σάλτσας και ανακατεύουμε.







Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως γαρνιρισμένα με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, κάπαρη και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου