Ένα πανεύκολο, δροσερό και νοστιμότατο γλύκισμα ψυγείου, με ζελέ, κρέμα
βανίλιας και φρέσκες φράουλες.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα με το Άνθος Αραβοσίτου και την ανακατεύουμε, για να κρυώσει. Αφού κατέβη η θερμοκρασία της, προσθέτουμε τμηματικά και το έτοιμο ζελέ και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε το τσουρέκι ή σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και
τα μοιράζουμε στα μπολάκια.
Τοποθετούμε μία ολόκληρη φράουλα-βεντάλια σε κάθε μπολάκι.
Μια κρεμούλα με ρόδινο χρώμα και έντονο άρωμα φράουλας.
Για βάση μπορούμε να ανακυκλώσουμε το Πασχαλινό τσουρέκι ή να χρησιμοποιήσουμε άλλα μπισκότα που μας αρέσουν.
Για βάση μπορούμε να ανακυκλώσουμε το Πασχαλινό τσουρέκι ή να χρησιμοποιήσουμε άλλα μπισκότα που μας αρέσουν.
Δοκιμάστε τη τώρα που οι φράουλες είναι ολόφρεσκες και
λαχταριστές!
Τα Υλικά
(Για 6 μέτρια μπολάκια)
1 πακετάκι/300γραμ. φράουλες, κατά προτίμηση βιολογικές
4-5 φέτες τσουρεκιού, χωρίς τη ροδισμένη επιφάνεια ή 10-12 μπισκότα πτι-μπερ
1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ φρέσκο γάλα, κρύο
2 κουταλιές λικέρ μαστίχα
Για την κρέμα
1 φακελάκι 'Aνθος Αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας
400 mL νερό
50 mL Σάλτσα Φράουλας
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Αφού διαλύσουμε το ζελέ, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τη σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε. Κρατάμε ένα φλιτζάνι
από το ζελέ και το υπόλοιπο το βάζουμε στο ψυγείο, για να κρυώσει, όχι να
πήξει.
Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε το κοτσανάκι τους και κρατάμε 6 ολόκληρες. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε, τις προσθέτουμε στο ζελέ που κρατήσαμε και τις βάζουμε στο ψυγείο, για να πήξει.
Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε το κοτσανάκι τους και κρατάμε 6 ολόκληρες. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε, τις προσθέτουμε στο ζελέ που κρατήσαμε και τις βάζουμε στο ψυγείο, για να πήξει.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα με το Άνθος Αραβοσίτου και την ανακατεύουμε, για να κρυώσει. Αφού κατέβη η θερμοκρασία της, προσθέτουμε τμηματικά και το έτοιμο ζελέ και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε το τσουρέκι ή σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και
τα μοιράζουμε στα μπολάκια.
Ανακατεύουμε ένα φλιτζανάκι κρύο γάλα με το λικέρ μαστίχας και ραντίζουμε το τσουρέκι ή βρέχουμε λίγο
περισσότερο τα μπισκότα. Τα πιέζουμε λίγο με ένα κουταλάκι για να
"καθήσουν" καλά στη βάση των μπολ.
Μοιράζουμε προσεκτικά και λίγο-λίγο την κρέμα στα μπολ, χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, για να μην έρθουν τα μπισκότα στην επιφάνεια.
Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για να πήξουν εντελώς.
Φροντίζουμε να τα σκεπάσουμε με μεμβράνη, την οποία αφαιρούμε, πριν τα σερβίρουμε.
Σερβίρισμα
Θρυμματίζουμε με ένα πιρουνάκι το ζελέ με τις κομμένες φράουλες και
διακοσμούμε περιμετρικά τα μπολάκια με την κρέμα.
Κόβουμε σε φετάκια, χωρίς να τα αποχωρίζουμε εντελώς, τις ολόκληρες
φράουλες και τις πιέζουμε λίγο, για να ανοίξουν, σαν βεντάλια.
Τοποθετούμε μία ολόκληρη φράουλα-βεντάλια σε κάθε μπολάκι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Πανέμορφο ανοιξιάτικο και εορταστικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλεις πάρε μέρος στην πρόσκληση μας!!
Σ΄ευχαριστώ, Ξανθή, χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΠολύ ευχαρίστως, αποδέχομαι την πρόσκληση!
Όλη η άνοιξη σε ένα γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!!!
Χριστός ανέστη, Σοφία, και χρόνια πολλά!
ΔιαγραφήΤελικά τα απλά γλυκάκια είναι και τα πιο όμορφα!
Ανοιξιάτικη, εύκολη και νόστιμη η κρέμα σου Ελένη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός ανέστη, Κική μου!
ΔιαγραφήΤο γλυκάκι που σας κέρασα είναι όντως εύκολο και νοστιμότατο, χωρίς πολλές θερμίδες.
Ό τι μας χρειάζεται τώρα!
Φραουλονόστιμο, και φραουλομυρωδάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Ελένη μου, φιλιά!
Οι νοστιμότατες φραουλίτσες κάνουν θαύματα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΕίναι όλο χρώμα και άρωμα!
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλάκια!
Πόσο μου αρέσει που ένα τόσο εύκολο και απλό γλυκό είναι τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ επίκαιρο και δροσερό επιδόρπιο Ελένη, που αξιοποιεί παράλληλα τυχόν τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.
Φιλιά!
Στα ψηλά ποτήρια δείχνει όντως πολύ εντυπωσιακό! Δεν χρειάζεται, Ερμιόνη μου, να φτιάχνουμε πάντα πολύπλοκα γλυκάκια. Και τα απλά και εύκολα είναι καταπληκτικά και αρέσουν
ΔιαγραφήΦιλάκια
Εντυπωσιακή η παρουσίαση από το γλυκάκι σου και εγώ κάνω κάτι παρόμοιο σε γεύση στην εμφάνιση όμως το δικό μου υστερεί πολύ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες!
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ Create Taste! Την επομένη φορά να το στολίσεις κι εσύ!
Έτσι θα αποκτήσει πλούσια εμφάνιση!
Καλό σου απόγευμα!
Άκρως Ανοιξιάτικο και μυρωδάτο γλυκό Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο μάλλον όταν φτιάχνετε ιδιαίτερα γρήγορα και με απλά υλικά!!!
Χρόνια πολλά εύχομαι.