Ένα πραγματικά υπέροχο Κέικ Σοκολάτας, με πλούσια υφή, νηστίσιμο αλλά
νοστιμότατο που θα σας ενθουσιάσει.
Σ΄ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το ξίδι, το κονιάκ, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα ή σε δώδεκα ατομικά φορμάκια για cup cakes.
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C στον αέρα για 40 λεπτά ή στο μισό χρόνο, αν πρόκειται για ατομικά φορμάκια.
Η επικάλυψη απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η σοκολατένια απόλαυση!
Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
(Προσαργογή από εδώ)
1 φλιτζάνι μαλακή, καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές καλό ξίδι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλιά ζάχαρη-βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκαι ξύσμα από αψέκαστο πορτοκάλι
⅔ φλιτζανιού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι νερό βρύσης
½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο, σκόνη, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
Επικάλυψη
200γραμ. πικρή σοκολάτα, κομματιασμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα
Οδηγίες
Σ΄ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το ξίδι, το κονιάκ, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω από το μπολ, γιατί
αφρίζει, και την προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία πλαστική
σπάτουλα.
Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα ή σε δώδεκα ατομικά φορμάκια για cup cakes.
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C στον αέρα για 40 λεπτά ή στο μισό χρόνο, αν πρόκειται για ατομικά φορμάκια.
Δοκιμάζουμε, αν έχει ψηθεί το κέικ, με τη λάμα ενός μαχαιριού.
Τέτοια νηστεία ..μάλιστα!!!! Υπέροχα για στα χέρια σου Ελένη!!! Φιλάκια!! Καλό Πάσχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός ανέστη, πολλές ευχές!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Ζουζού!
Φιλάκια
Μμμμ, λαχταριστά, Ελένη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα σας εύχομαι με υγεία και αγάπη!
Ευχές πολλές κι από εμένα, Στέλλα μου, και πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΤέλειο το σοκολατένιο κέικ και πεντανόστιμο. Σε ξεγελά μέσα στη νηστεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία μου, είναι πολύ νόστιμο και τρώγεται και εκτός νηστείας!
ΔιαγραφήΠολύ ομορφα τα τσοκο-μάφινς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω, για να τα δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΥπέροχη και πολύ νόστιμη ιδέα Helen μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλό Πάσχα!
Νοστιμότατα τα κεκάκια και πολύ ωραία ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα Ελένη!!
Υπέροχο δε λες τίποτα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται εξαιρετικά αφράτο και φουλ σοκολατένιο!
Έρχεται και η σοκολατένια επικάλυψη και ολοκληρώνει το φοβερό αποτέλεσμα!
Φιλιά πολλά και Καλό Πάσχα εύχομαι!
Πάρ πολύ ωραίο και γω έχω μια παρόμοια συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήmononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Καλό Πάσχα Ελενη, Καλή Ανάσταση με υγεία. Να περάσεις όμορφα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκάκι!Χρόνια πολλά κ ευλογημένα, Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Ελένη !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο φαίνεται το γλυκό !!!!