Εύκολα, γρήγορα, πολύ αρωματικά, ελαφρά, όχι πολύ γλυκά αλλά νοστιμότατα μηλοπιτάκια! Διαλέγουμε τα μήλα
που μας αρέσουν, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας μπαχαρικά κι έτσι απλά έχουμε ένα
υπέροχο επιδόρπιο!
Αν χρησιμοποιήσουμε φυτικό βούτυρο, τότε γίνονται ιδανικά για τις ημέρες της
νηστείας. Θα σας ενθουσιάσουν!
Τα Υλικά
10 φύλλα κρούστας
3 κουταλιές βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
Για τη Γέμιση
4 μεγάλα μήλα
3 κουταλιές καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
2 κουταλιές μπράντι
2 κουταλιές μπράντι
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
½ φλιτζάνι χονδροκομμένα καρύδια
Οδηγίες
Ανοίγουμε τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε
στα τέσσερα. Βάζουμε στη στενή πλευρά του φύλλου το 1/10 της γέμισης,
διπλώνουμε τα πλαϊνά, βουτυρώνουμε και διπλώνουμε σε πακετάκι.
Επαναλαμβάνουμε
το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια μέσα σε ελαφρά βουτυρωμένο ρηχό ταψάκι και τα
αλείφουμε με το βούτυρο μου μας έχει μείνει.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και, πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με
ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ταιριάζουν υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι με άρωμα μήλου ή κανέλας.
Απολαύστε τα!
Γειά σου Ελένη μου και καλό σου μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μηλοτσεπάκι σου το πόθησα. Κριτσανιστό, μηλένιο και αρωματικό με τα μπαχαρικά που του έχεις προσθέσει είναι όνειρο... φθινοπωρινής νυκτώς!!
Τώρα νυχτιάτικα που με έχουν πιάσει κάτι λιγούρες θα ήθελα μια πεντάδα από αυτά να τα τσακίσω μπροστά στην τηλεόραση!!
Μα τι ώρες πας και ποστάρεις?????
Σε φιλώ!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!
Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΝα με συγχωρείς που σε έβαλα σε πειρασμό βραδιάτικα αλλά τότε μου προέκυψε η ανάρτηση! Τα έφτιαξα για να τα κεράσω, τα κέρασα και άρεσαν και είπα να σας τα παρουσιάσω.
Υπόσχομαι άλλη φορά να προσέχω!!!
Φιλάκια πολλά
Τέλειο! Αν τα σιροπιάσω θα είμαι υπερβολική? Η' να κινηθώ εκ του ασφαλούς και να φτιάξω τη συνταγή κατά γράμμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αρκεί το σιρόπι να είναι δεμένο για να μην μουλιάσουν.
Διαγραφή(Ξέρεις, το ένα ζεστό, το άλλο χλιαρό).
Να παραλείψεις και τη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Ωραίο και γρήγορο φθινοπωρινό κέρασμα. Τα φαντάζομαι με ελληνικό καφέ, θα είναι άπαιχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Και με τσάι και με καφέ ταιριάζουν, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμα και αρωματικά!
Καλό σου μεσημέρι.
Φιλάκια!
Κανείς δεν "αντιστέκεται" σε μια τόση τραγανή και γλυκιά μπουκιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί για μια άντε δυο μπουκιές θα ήταν για εμάς τα μηλοπιτάκια σου, Ελένη μου.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Έχεις δίκαιο, Πηνελόπη μου, αντίσταση καμία!
ΔιαγραφήΕσείς, λοιπόν, πρέπει να προγραμματίσετε τη διπλή δόση!
καλή εβδομάδα σας εύχομαι!
Φιλάκια
Γευστικό, αρωματικό φθινοπωρινό γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ!!!
Καλημέρα Ελένη!
Πήρες το μέιλ μου?
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Πέπη μου!
ΔιαγραφήΠήρα το μέιλ σου που με έβαλε σε σκέψεις. Πάντως σε άλλες λίστες ανανεώνεται και υπάρχει.
Έλεγξα περίπου δέκα φιλικά blogs με τυχαία επιλογή.
Πάντως θα το ξαναδώ.
Φιλάκια
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχεις, όμορφη και γλυκιά σαν τα μηλοπιτακια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλή εβδομάδα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη!
Σε φιλώ.
Φαίνονται τέλεια και έχω και πολλά μήλα!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Νίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού έχεις μήλα, φτιάξε μηλοπιτάκια!
Καλή απόλαυση!
Φιλιά