Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ένα Πανεύκολο Ελιόψωμο

Πανεύκολο, χωρίς ζύμωμα, τραγανό και νοστιμότατο! Τρώγεται αμέσως και δεν προλαβαίνει να κρυώσει! Γίνεται ένα θρεπτικότατο πρωινό ή ένα υγιεινό, γευστικότατο σνακ! Δοκιμάστε το!




Τα Υλικά
(Για ένα ψωμάκι)

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γραμ. φρέσκο βούτυρο, ανάλατο,  σε κομματάκια
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, χονδροτριμμένη
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε φετάκια
4 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, ψιλοκομμένες
5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επιφάνεια
1 κουταλιά γάλα
1 κουταλιά σουσάμι
2 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Οδηγίες




Σε μπολ ανακατεύουμε και τρίβουμε με τα χέρια το αλεύρι με το βο΄ύτυρο, μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το τυρί, τις ελιές, τις ντομάτες, τη ρίγανη και το δυόσμο και ανακατεύουμε.









Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-26 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη. Αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το σουσάμι.









Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.






Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε κομμάτια.


Είναι ώρα για να το απολαύσουμε!

Καλή όρεξη!  

18 σχόλια:

  1. Μα που να προλάβει να κρυώσει τέτοια νοστιμιά??
    Μ' αρέσει που πρόσθεσες και λιαστές ντομάτες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως δεν προλαβαίνει να κρυώσει, Έλενά μου!
      Οι ντομάτες έδωσαν και χρώμα στη ζύμη, εκτός από νοστιμιά.
      Καλό σου απόγευμα.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Ε ναι ειμαι σιγουρη οτι μεσα στο μισαωρο ενα τετοιο ψωμάκι έχει εξαφανιστεί!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαφανίζεται ταχύτατα με πολλά επιφωνήματα!
      Να είσαι καλά, Beauty!
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  3. Nόμιζα ότι θα διάβαζα ένα ταπεινό ελιόψωμο.Και δεν μας προετοίμασες για μια γευστική υπερπαραγωγή!!!
    Φυσικά λοιπόν θα είναι νοστιμότατο ,αφού τα μπόλικα και ποικίλα υλικά συνηγορούν στην ειλικρίνεια αυτού του εδέσματος.Την δυναμικότητα της κεφαλογραβιέρας,την ισορροπημένη οξύτητα της ελιάς,την γλυκύτητα της λιαστής ντομάτας και την καθαρότητα της γεύσης των φρέσκων μυρωδικών.Μία πανδαισία γευστική και οπτική!!!!Μου αρέσει που γίνεται τόσο λεπτό,που σημαίνει ότι η τραγανότητα της ζύμης,που υποβοηθείται από το σουσάμι και το τριμένο τυρί,θα διαπερνά τον ουρανίσκο ,χαρίζοντας αλησμόνητες στιγμές απόλαυσης.
    Καλό απόγευμα Ελένη μου!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου, πολύ με τιμά αυτό το υπερπαραγωγή, αν και είναι πολύ απλό!
      Τα υλικά και οι γεύσεις τους δένουν υπέροχα, Το ψωμάτι γίνεται τραγανό και αφράτο, κι όπως λες, μια γευστική πανδαισία! Δεν περιμένεις να είναι τόσο νόστιμο!
      Καλό σου απόγευμα, φίλη μου!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Θα μου επιτρέψεις να βγάλω τις ελιές Ελένη μου και να μείνω με το κατά τα άλλα υπέροχο και τραγανό ψωμάκι σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Ερμιόνη, τότε δεν θα είναι ελιόψωμο!
      Μάλλον θα πρεπει να το δοκιμάσεις με άλλα υλικά, ίσως τυρί, κρεμμύδι ή κάτι άλλο!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα για μια μάζωξη που σχεδιάζω!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ξανθή μου!
      Είναι ιδανικό και για απογευματινό.
      Όταν το δοκιμάσεις, περιμένω τις εντυπώσεις σου.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραία συνταγή..................θα το φτιάξω το ταχύτερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Λίλα! Κι εγώ περιμένω την κριτική σου!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Καλώς την Create Taste!
      Το ψωμάκι είναι πανεύκολο, νόστιμο και πολύ αρωματικό!

      Διαγραφή
  8. Πολύ εύκολο. Χωρίς ζύμωμα με ωραία υλικά.

    Μας λύνεις τα χέρια Ελεν :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μάριον!
      Όντως πανεύκολο και νόστιμο!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Ελένη αυτό το ψωμάκι σου είναι ολόκληρο γεύμα!!!!!!!!!! Απαράμιλλη νοστιμιά έχει!!! Θα το φτιάξω το συντομότερο!!!
    Καλοφάγωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κική μου!
      Είναι πολύ χορταστικό, αν και δεν μπορείς να σταματήσεις!
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου. Καλή επιτυχία!
      Φιλάκια

      Διαγραφή