Πανεύκολο, χωρίς ζύμωμα, τραγανό και νοστιμότατο! Τρώγεται αμέσως και δεν
προλαβαίνει να κρυώσει! Γίνεται ένα θρεπτικότατο πρωινό ή ένα υγιεινό,
γευστικότατο σνακ! Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
(Για ένα ψωμάκι)
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γραμ. φρέσκο βούτυρο, ανάλατο, σε
κομματάκια
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, χονδροτριμμένη
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε φετάκια
4 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, ψιλοκομμένες
5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επιφάνεια
1 κουταλιά γάλα
1 κουταλιά σουσάμι
2 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Οδηγίες
Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-26 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη. Αλείφουμε
την επιφάνεια με το γάλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να
ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
και το κόβουμε κομμάτια.
Είναι ώρα για να το απολαύσουμε!
Καλή όρεξη!
Μα που να προλάβει να κρυώσει τέτοια νοστιμιά??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει που πρόσθεσες και λιαστές ντομάτες!
Φιλάκια!
Όντως δεν προλαβαίνει να κρυώσει, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΟι ντομάτες έδωσαν και χρώμα στη ζύμη, εκτός από νοστιμιά.
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια
Ε ναι ειμαι σιγουρη οτι μεσα στο μισαωρο ενα τετοιο ψωμάκι έχει εξαφανιστεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Εξαφανίζεται ταχύτατα με πολλά επιφωνήματα!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Beauty!
Καλό σου απόγευμα
Nόμιζα ότι θα διάβαζα ένα ταπεινό ελιόψωμο.Και δεν μας προετοίμασες για μια γευστική υπερπαραγωγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά λοιπόν θα είναι νοστιμότατο ,αφού τα μπόλικα και ποικίλα υλικά συνηγορούν στην ειλικρίνεια αυτού του εδέσματος.Την δυναμικότητα της κεφαλογραβιέρας,την ισορροπημένη οξύτητα της ελιάς,την γλυκύτητα της λιαστής ντομάτας και την καθαρότητα της γεύσης των φρέσκων μυρωδικών.Μία πανδαισία γευστική και οπτική!!!!Μου αρέσει που γίνεται τόσο λεπτό,που σημαίνει ότι η τραγανότητα της ζύμης,που υποβοηθείται από το σουσάμι και το τριμένο τυρί,θα διαπερνά τον ουρανίσκο ,χαρίζοντας αλησμόνητες στιγμές απόλαυσης.
Καλό απόγευμα Ελένη μου!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!
Φωτεινή μου, πολύ με τιμά αυτό το υπερπαραγωγή, αν και είναι πολύ απλό!
ΔιαγραφήΤα υλικά και οι γεύσεις τους δένουν υπέροχα, Το ψωμάτι γίνεται τραγανό και αφράτο, κι όπως λες, μια γευστική πανδαισία! Δεν περιμένεις να είναι τόσο νόστιμο!
Καλό σου απόγευμα, φίλη μου!
Πολλά φιλάκια
Θα μου επιτρέψεις να βγάλω τις ελιές Ελένη μου και να μείνω με το κατά τα άλλα υπέροχο και τραγανό ψωμάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή μου Ερμιόνη, τότε δεν θα είναι ελιόψωμο!
ΔιαγραφήΜάλλον θα πρεπει να το δοκιμάσεις με άλλα υλικά, ίσως τυρί, κρεμμύδι ή κάτι άλλο!
Φιλάκια
Ωραία ιδέα για μια μάζωξη που σχεδιάζω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Καλησπέρα, Ξανθή μου!
ΔιαγραφήΕίναι ιδανικό και για απογευματινό.
Όταν το δοκιμάσεις, περιμένω τις εντυπώσεις σου.
Φιλάκια
Πάρα πολύ ωραία συνταγή..................θα το φτιάξω το ταχύτερο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Λίλα! Κι εγώ περιμένω την κριτική σου!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Ωραία μεσογειακή γεύση με πολύ άρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Create Taste!
ΔιαγραφήΤο ψωμάκι είναι πανεύκολο, νόστιμο και πολύ αρωματικό!
Πολύ εύκολο. Χωρίς ζύμωμα με ωραία υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας λύνεις τα χέρια Ελεν :)
Φιλιά
Καλησπέρα, Μάριον!
ΔιαγραφήΌντως πανεύκολο και νόστιμο!
Φιλάκια
Ελένη αυτό το ψωμάκι σου είναι ολόκληρο γεύμα!!!!!!!!!! Απαράμιλλη νοστιμιά έχει!!! Θα το φτιάξω το συντομότερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!
Καλησπέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ χορταστικό, αν και δεν μπορείς να σταματήσεις!
Περιμένω τις εντυπώσεις σου. Καλή επιτυχία!
Φιλάκια