Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Cheese Cake με Άρωμα Λεμόνι σε Βαζάκι

Ένα μάλλον ελαφρύ Cheese Cake για όσους το λατρεύουν σε όλες τις εκδοχές του! Την κρέμα γάλακτος την αντικατέστησε το γιαούρτι, προστέθηκε ελάχιστη ζάχαρη αλλά αρκετό άρωμα λεμονιού και σπιτικό γλυκό βύσσινο!
Το σερβίρισμα έγινε σε μικρά βαζάκια, για περισσότερη ασφάλεια, αν πρόκειται να σερβιριστεί σε παιδικό πάρτι.  Καλό όμως είναι να χορταίνει και το μάτι από την εναλλαγή των χρωμάτων!
Cheese Cake σε Βαζάκι, ένα κέρασμα για σας μαζί με  πολλές ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!




Τα Υλικά
(Για 8 βαζάκια ή ποτήρια)

200γραμ. μπισκότα digestive ή με άρωμα λεμόνι
50γραμ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο αλλά όχι ζεστό
300γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
3 μικρά φύλλα ζελατίνας
350γραμ. τυρί κρέμα, light
60γραμ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια χυμός λεμονιού
½ κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη  με λεμόνι
Ένα βαζάκι γλυκό κουταλιού βύσσινο



Οδηγίες

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε κρύο νερό.

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη. Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε δύο κουταλάκια από το μείγμα του μπισκότου μέσα σε κάθε βαζάκι και τα αφήνουμε να περιμένουν.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τη ζελατίνη καλά στυμμένη και διαλυμένη σε δύο κουταλιές ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Βάζουμε δύο κουταλιές από το μείγμα κρέμας μέσα σε κάθε βαζάκι και μία κουταλιά σιρόπι από το γλυκό βύσσινο.


Προσθέτουμε πάλι από μία στρώση μπισκότου και κρέμας και τελειώνουμε με γλυκό βύσσινο στην ποσότητα που επιθυμούμε!
Αφήνουμε βαζάκια στο ψυγείο για 4-5 ώρες, πριν τα σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!


20 σχόλια:

  1. Αγαπάμε τα cheesecakes, Ελένη! Μου αρέσει αυτός ο τρόπος σερβίρίσματος. Τα σερβίρω σε ατομικά μπολάκια, κάποιες φορές.
    Το βυσσινάκι από επάνω, είναι όνειρο!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
      Πράγματι το βαζάκι έκανε εντύπωση!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλαίσθητη παρουσίαση! Και βέβαια σχετικά ελαφρύ το τυρογλυκάκι!
    Λαχταριστό Ελένη μου!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρό είχα να κάνω βόλτα στα μπλογκ και πολύ χαίρομαι που βρίσκω ένα τόσο γευστικό γλυκάκι. Περαιτέρω εντυπώσεις αφού το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες πάλι, Σοφία μου!
      Χαίρομαι που πρόλαβες το γλυκάκι!
      Ελπίζω να τα λέμε πάλι συχνά!

      Διαγραφή
  4. Τοποθετείς προσεκτικά το μικρό καπάκι στο εμπνευσμένα και πολύ όμορφα σερβιρισμένος βαζάκι,το κρύβεις με επιμελημένη προσοχή στο βάθος του ψυγείου και χαμογελάς στη σκέψη της εγωιστικής και μονοφαγικής κατανάλωσης του.Αυτή την ακραία συμπεριφορά δημιουργεί η θέα του μικρού γλυκού θαύματος!Αυτή η μινιόν απόλαυση που τόσο φίνα στριμώχτηκε στα γυάλινα βαζάκια ,η οπτική πλάνη που θωπεύει τον ουρανίσκο,η γεύση της δροσιάς που περιποιείται ευγενικά την άνοστη ρουτίνα.
    Υπέροχη παρουσίαση!ΦΙλιά πολλά,πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
      Αυτό το χαμόγελο με υπονοούμενα πολύ μου άρεσε! Μόνο οι λάτρεις αυτού του
      τυρογλυκού μπορούν να το καταλάβουν!
      Ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Καλή εβδομάδα Ελένη μου, όμορφη ,γλυκιά και μοσχομυριστή σαν το υπέροχο γλυκάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Ελενάκι μου!!και πάλι μας χάρισες μία υπέροχη συνταγή που αρέσει σε όλους και αγαπάμε ιδιαίτερα..απο τα υλικά που διάβασα κατάλαβα ότι απογειώνει τη γεύση!!εκπληκτική και η παρουσίαση όπως πάντα γλυκούλα μου!!!ευχαριστούμε!!καλή βδομάδα σου εύχομαι και ένα όμορφο βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κατούλα!
      Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λογάκια!
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  7. Ωραιότατο Ελένη μου!!!! Υπέροχη γεύση πρέπει να έχει!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νόστιμο και ελαφρύ και το βύσσινο του ταιριάζει πολύ!
      Καλό σου βράδυ, Κική μου!

      Διαγραφή
  8. Λατρεύω το τσιζκέικ και πολύ μου αρέσει αυτή η ελαφριά αλλά πολύ νόστιμη εκδοχή του! Σλουρπ!!!
    Αυτές οι στρώσεις που διακρίνω το κάνουν τόσο όμορφο! Μπράβο!
    Φιλάκια πολλά, Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Χρύσα μου!
      Έγινε πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο με το κλασικό.
      Δοκίμασέ το σε πρώτη ευκαιρία.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Καλά το βαζάκι μου έκλεψε την καρδιά!!!
    Όχι ότι το cheese cake δεν μου άρεσε... Το αντίθετο!!
    Απλά το βαζάκι είναι μια εξαιρετική πρόταση σερβιρίσματος.
    Μου αρέσουν πολύ αυτά τα εναλλακτικά!!

    Φιλιά πολλά Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι κάνει ένα βαζάκι, Χρυσαυγή μου! Μέχρι και καρδιές κλέβει!
      Και σ΄εμένα αρέσουν οι εναλλακτικοί τρόποι σερβιρίσματος.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. Ωραία και ελαφριά πρόταση!
    Μου αρέσει η πινελιά του γιαουρτιού, κάνει ακόμα πιο ξινούτσικο το γευστικό αποτέλεσμα!
    Πολύ όμορφο το σερβίρισμα σε βαζάκια και αυτό το γλυκό βύσσινο από πάνω πόσο πολύ του ταιριάζει!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα υλικά έδωσαν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα και το βαζάκι ενέδειξς τις
      στρώσεις τους. Αυτό το σερβίρισμα είναι ιδανικό να το κρατήσουν παιδικά χεράκια!
      Καλό σου βράδυ, Ερμιόνη μου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή