Ένα μάλλον ελαφρύ Cheese Cake για όσους το λατρεύουν σε όλες τις εκδοχές του! Την κρέμα γάλακτος την
αντικατέστησε το γιαούρτι, προστέθηκε ελάχιστη ζάχαρη αλλά αρκετό άρωμα
λεμονιού και σπιτικό γλυκό βύσσινο!
Το σερβίρισμα έγινε σε μικρά βαζάκια, για περισσότερη ασφάλεια, αν πρόκειται
να σερβιριστεί σε παιδικό πάρτι. Καλό όμως
είναι να χορταίνει και το μάτι από την εναλλαγή των χρωμάτων!
Cheese Cake σε Βαζάκι, ένα κέρασμα για σας μαζί με πολλές ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Τα Υλικά
(Για 8 βαζάκια ή ποτήρια)
200γραμ. μπισκότα digestive ή με άρωμα λεμόνι
50γραμ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο αλλά όχι ζεστό
300γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
3 μικρά φύλλα ζελατίνας
350γραμ. τυρί κρέμα, light
60γραμ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια χυμός λεμονιού
½ κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη με λεμόνι
Ένα βαζάκι γλυκό κουταλιού βύσσινο
Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε κρύο νερό.
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια
όχι όμως τελείως σκόνη. Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε
το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε δύο κουταλάκια από το μείγμα του μπισκότου μέσα σε κάθε βαζάκι και
τα αφήνουμε να περιμένουν.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να
αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι,
συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τη ζελατίνη
καλά στυμμένη και διαλυμένη σε δύο κουταλιές ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Βάζουμε δύο κουταλιές από το μείγμα κρέμας μέσα σε κάθε βαζάκι και μία
κουταλιά σιρόπι από το γλυκό βύσσινο.
Προσθέτουμε πάλι από μία στρώση μπισκότου και κρέμας και τελειώνουμε με
γλυκό βύσσινο στην ποσότητα που επιθυμούμε!
Αφήνουμε βαζάκια στο ψυγείο για 4-5 ώρες, πριν τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Αγαπάμε τα cheesecakes, Ελένη! Μου αρέσει αυτός ο τρόπος σερβίρίσματος. Τα σερβίρω σε ατομικά μπολάκια, κάποιες φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βυσσινάκι από επάνω, είναι όνειρο!!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
ΔιαγραφήΠράγματι το βαζάκι έκανε εντύπωση!
Φιλάκια
Πολύ καλαίσθητη παρουσίαση! Και βέβαια σχετικά ελαφρύ το τυρογλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό Ελένη μου!
Πολλά φιλάκια!
Να είσαι καλά, Αγγελική μου! Ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Καιρό είχα να κάνω βόλτα στα μπλογκ και πολύ χαίρομαι που βρίσκω ένα τόσο γευστικό γλυκάκι. Περαιτέρω εντυπώσεις αφού το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες πάλι, Σοφία μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που πρόλαβες το γλυκάκι!
Ελπίζω να τα λέμε πάλι συχνά!
Τοποθετείς προσεκτικά το μικρό καπάκι στο εμπνευσμένα και πολύ όμορφα σερβιρισμένος βαζάκι,το κρύβεις με επιμελημένη προσοχή στο βάθος του ψυγείου και χαμογελάς στη σκέψη της εγωιστικής και μονοφαγικής κατανάλωσης του.Αυτή την ακραία συμπεριφορά δημιουργεί η θέα του μικρού γλυκού θαύματος!Αυτή η μινιόν απόλαυση που τόσο φίνα στριμώχτηκε στα γυάλινα βαζάκια ,η οπτική πλάνη που θωπεύει τον ουρανίσκο,η γεύση της δροσιάς που περιποιείται ευγενικά την άνοστη ρουτίνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη παρουσίαση!ΦΙλιά πολλά,πολλά!!
Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΑυτό το χαμόγελο με υπονοούμενα πολύ μου άρεσε! Μόνο οι λάτρεις αυτού του
τυρογλυκού μπορούν να το καταλάβουν!
Ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα Ελένη μου, όμορφη ,γλυκιά και μοσχομυριστή σαν το υπέροχο γλυκάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
Μπράβο Ελενάκι μου!!και πάλι μας χάρισες μία υπέροχη συνταγή που αρέσει σε όλους και αγαπάμε ιδιαίτερα..απο τα υλικά που διάβασα κατάλαβα ότι απογειώνει τη γεύση!!εκπληκτική και η παρουσίαση όπως πάντα γλυκούλα μου!!!ευχαριστούμε!!καλή βδομάδα σου εύχομαι και ένα όμορφο βραδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Κατούλα!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα όμορφα λογάκια!
Καλό σου βράδυ
Ωραιότατο Ελένη μου!!!! Υπέροχη γεύση πρέπει να έχει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Είναι νόστιμο και ελαφρύ και το βύσσινο του ταιριάζει πολύ!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ, Κική μου!
Λατρεύω το τσιζκέικ και πολύ μου αρέσει αυτή η ελαφριά αλλά πολύ νόστιμη εκδοχή του! Σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι στρώσεις που διακρίνω το κάνουν τόσο όμορφο! Μπράβο!
Φιλάκια πολλά, Ελένη μου!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Χρύσα μου!
ΔιαγραφήΈγινε πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο με το κλασικό.
Δοκίμασέ το σε πρώτη ευκαιρία.
Φιλάκια
Καλά το βαζάκι μου έκλεψε την καρδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι ότι το cheese cake δεν μου άρεσε... Το αντίθετο!!
Απλά το βαζάκι είναι μια εξαιρετική πρόταση σερβιρίσματος.
Μου αρέσουν πολύ αυτά τα εναλλακτικά!!
Φιλιά πολλά Ελένη μου!
Είδες τι κάνει ένα βαζάκι, Χρυσαυγή μου! Μέχρι και καρδιές κλέβει!
ΔιαγραφήΚαι σ΄εμένα αρέσουν οι εναλλακτικοί τρόποι σερβιρίσματος.
Φιλάκια πολλά
Ωραία και ελαφριά πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει η πινελιά του γιαουρτιού, κάνει ακόμα πιο ξινούτσικο το γευστικό αποτέλεσμα!
Πολύ όμορφο το σερβίρισμα σε βαζάκια και αυτό το γλυκό βύσσινο από πάνω πόσο πολύ του ταιριάζει!
Φιλιά
Όλα τα υλικά έδωσαν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα και το βαζάκι ενέδειξς τις
Διαγραφήστρώσεις τους. Αυτό το σερβίρισμα είναι ιδανικό να το κρατήσουν παιδικά χεράκια!
Καλό σου βράδυ, Ερμιόνη μου!
Φιλάκια