Τα ρεβίθια συνηθίζουμε να τα μαγειρεύουμε σούπα και να τα σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Όμως ενισχύονται γευστικά αν συνδυαστούν με χορταρικά, όπως πράσο, πιπεριές και μελιτζάνες, όπως σας προτείνω σε αυτή τη συνταγή.
Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)
3 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
70 ml ελαιόλαδο (ή και λιγότερο)
8 μικρές, μακριές μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες ή κυβάκια
2 μακριές πράσινες γλυκές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά, χονδροκομμένες
4 λιαστές τομάτες σε ελαιόλαδο
2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μικρές ροδέλες
3 ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
½ κ. σ. πελτές τομάτας
6 ψιλοκομμένα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια
Για τα ρεβίθια
400γραμ. ψιλά ρεβίθια
2 μικρά ξηρά κρεμμύδια
4-5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέσα σε τρυπητό για να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις τομάτες.
Αφήνουμε να ολοκληρωθεί το βράσιμο
πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο επί πλέον νερό, αν
χρειαστεί.
Εναλλακτικά
Βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια μέσα σε
ένα πυρέξ ή πήλινο, τα σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τα
βάζουμε στο φούρνο στους 170⁰ C στον αέρα για περίπου
30-40 λεπτά, μέχρι να μελώσει το φαγητό.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου