Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κοτόσουπα με Λαχανικά και Ρύζι – Chicken Soup with Vegetables and Rice

Μια εύκολη σούπα, πολύ νόστιμη και δυναμωτική, ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το κοτόπουλο και τα λαχανικά την κάνουν πλούσια σε υφή, γεύση και διατροφική αξία.

Ο ζωμός του κοτόπουλου είναι νοστιμότατος και η σούπα του είναι “βάλσαμο”, εξαιρετικός βοηθός στην ανάρρωση από τις ιώσεις.
Τα λαχανικά τις δίνουν επί πλέον γεύση αλλά και βιταμίνες που τόσο χρειαζόμαστε! Δική σας!







Τα Υλικά
Για το Κοτόπουλο

½ κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, χωρίς την πέτσα, ή δύο πόδια
1 ξηρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη Σούπα

3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες με χονδρό τρίφτη
3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα με χονδρό τρίφτη
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος)
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι γλασέ, ξεπλυμένο καλά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
0 χυμός ½ λεμονιού

Για το Σερβίρισμα
Ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου

Οδηγίες






Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε την πέτσα του και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.












Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο. 










Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, λίγο αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό τόσο, όσο να σκεπάζονται καλά τα υλικά.
Βράζουμε το κοτόπουλο πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρέας να ξεκολλήσει από τα κόκαλα. Αν δούμε αφρό στην επιφάνεια, τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.









Όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και τη δάφνη, τα οποία πετάμε. Σουρώνουμε το ζωμό και πλένουμε την κατσαρόλα.
Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.












Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα λαχανικά για τη σούπα.










Ρίχνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά, το κοτόπουλο και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι, εάν χρειάζεται.






Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι η σούπα να πήξει απαλά.
Προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.





Καλή όρεξη!

2 σχόλια: