Ζουμερό, φουλ σοκολατένιο κέικ, τρυπητό, με γλάσο και αφράτη σαντιγί!
Μην φοβηθείτε να κάνετε τρύπες στην επιφάνειά του, διότι αυτές θα βοηθήσουν το κέικ να γεμίσει
και εσωτερικά με νοστιμότατη κρεμώδη σοκολάτα και να ενισχυθεί περισσότερο η
σοκολατένια υφή του.
Εάν λατρεύετε το σοκολατένιο γλάσο, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητά του,
μειώνοντας αντίστοιχα την ποσότητα της κρέμας.
Η επιλογή δική σας!
Τα Υλικά
(Για ένα ταψάκι 23Χ30)
250γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γραμ. κακάο άγλυκο, σκόνη
200γραμ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
¼ κ. γλ. αλάτι
250 ml φρέσκο γάλα
150 ml καφές φίλτρου χλιαρός
150 ml ελαιόλαδο
Για το Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150γραμ. τρίμματα πικρής σοκολάτας
Για τη Σαντιγί
300γραμ. φυτικής κρέμας
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1-2 κ. σ. σκόνη κακάο
Διακόσμηση
50γρα.τρίμματα πικρής σοκολάτας
Για το ταψί
1 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ. αλεύρι
1 κ. γλ. σκόνη κακάο
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και πασπαλίζουμε με
αυτό το μείγμα το λαδωμένο ταψί.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170º C στον αέρα.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο έτοιμο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνειά
του και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη
του φούρνου μας.
Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας τρυπάμε παντού την επιφάνεια του
κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ, κρύα από το ψυγείο, μέχρι να κάνει κορυφές.Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και κοσκινισμένο το κακάο και χτυπάμε για λίγα
ακόμα λεπτά.
Τελειώνουμε το κέικ αλείφοντας την επιφάνειά του με τη σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με τρίμματα πικρής σοκολάτας.
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει η σαντιγί. Όταν πρόκειται να το
σερβίρουμε το βγάζουμε για λίγο εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία!
Κέικ υπερπαραγωγή (!!) Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου, ειλικρινά, εκτός από ευπαρουσίαστο, είναι και πολύ νόστιμο! Για τους λάτρεις της σοκολάτας απλά τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή