Κουλουράκια κανέλας πανεύκολα, νόστιμα, τραγανά και βέβαια πολύ αρωματικά!
Ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ ή το τσάι μας αλλά τρώγονται και μόνα τους, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες που όλο και κάτι γλυκό (πιστεύω ελαφρύ) επιθυμούμε!
Ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ ή το τσάι μας αλλά τρώγονται και μόνα τους, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες που όλο και κάτι γλυκό (πιστεύω ελαφρύ) επιθυμούμε!
Οι λάτρεις της κανέλας θα τα αγαπήσουν με πάθος!
Τα Υλικά
(Για 70 περίπου κουλουράκια)
150 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό βρύσης (Προτιμότερο φίλτρου. Πολύ ωραία και πιο τραγανά γίνονται με ανθρακούχο νερό)
100 ml κονιάκ
150γραμ. καστανή ζάχαρη
Ο χυμός ενός λεμονιού
1 κ. σ. τριμμένη κανέλα
1 κ. γλ. τριμμένο γαρίφαλο
1 σακουλάκι baking powder
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
⅓ κ. γλ. αλάτι
450γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Επί πλέον
2 κομμάτια λαδόκολλας
1 κομμάτι πλαστικής μεμβράνης τροφίμων
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και
το baking powder.
Μέσα σ΄ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με το χέρι μας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε μέσα στο χυμό λεμονιού τη σόδα και την προσθέτουμε στο μείγμα των
υγρών υλικών.
Τέλος προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Θα έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Καλύπτουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να
ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο
σχήμα μας αρέσει. Τοποθετούμε τα κουλουράκια μέσα σε ρηχό ταψί φούρνου, στρωμένο
με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C στον αέρα για 20-25 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν ελαφρά, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το
φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα αποθηκεύσουμε.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου