Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Κέικ με Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας – Tahini Cake with Chocolate Drops

Το ταχίνι το αγαπώ πολύ και το έχω χρησιμοποιήσει σε συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα αλλά και σε κέικ, αναμεμειγμένο όμως με ελαιόλαδο.
Εκτός του ότι είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικότατο, δίνει εξαιρετική γεύση, όπου το χρησιμοποιήσουμε.

Επειδή όμως διατηρεί αρκετή υγρασία μέσα στο γλυκό, χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο. Πρέπει να ψήνουμε τα κέικ με ταχίνι περισσότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για τα κλασικά.
Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ταψάκι και όχι βαθειά φόρμα, για να απλωθεί το μείγμα, να γίνει το κέικ λεπτό και να στραγγίσει ευκολότερα.
Το ενισχύουμε με σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες ή καρυδόψιχα. Ό τι από αυτά και αν προσθέσουμε, του ταιριάζει!

Ένα νόστιμο, νηστίσιμο και πανεύκολο κέικ δικό σας!







 Τα Υλικά
(Για ένα στρογγυλό ταψί δ. 22 εκ.)

200γραμ. ταχίνι
100γραμ. καστανή ζάχαρη
330 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ. σ. πετιμέζι
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας 
300γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Επί πλέον
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1κ. σ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Λαδώνουμε καλά το ταψί και το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.







Μέσα σ΄ένα μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κανέλα.













Κατόπιν προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.









Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.












Τέλος ρίχνουμε και το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά, για να ενσωματωθούν τα υλικά.











Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του.








Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για μία ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά.




Αφήνουμε να σταθεί δέκα λεπτά μέσα στο ταψί και μετά το ξεφορμάρουμε. Όταν γίνει χλιαρό, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.


Κατόπιν το κόβουμε και το σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου