Τα original Raffaello είναι μικρά,
λευκά, σφαιρικά, σοκολατάκια από Ινδοκάρυδο, τραγανή γκοφρέτα και λευκό αμύγδαλο,
τα οποία παρουσίασε στην αγορά η Ferrero το 1990. Έκτοτε έγιναν πολύ δημοφιλή,
ειδικά στους λάτρεις του Ινδοκάρυδου.
Τα μικρά αυτά Ιταλικά γλυκάκια, που το όνομά τους πάντα μου θυμίζει τον Αναγεννησιακό
ζωγράφο Ραφαήλ, ήταν το δώρο της φίλης μου Lidia, κάθε φορά που επέστρεφε
από το ταξίδι της στην Ιταλία.
Τα απολαμβάναμε με πρωινό Ιταλικό καφέ και συντρόφευαν τις διηγήσεις της φίλης
μου, εικόνες και γεγονότα από το πρόσφατο ταξίδι της!
Όμορφη γλυκιά ανάμνηση από μια ακόμα ζωντανή φιλία που αντιστέκεται στο
χρόνο και την απόσταση!
Τα σπιτικά Raffaello που σας προτείνω σήμερα,
είναι πανεύκολα, ευπαρουσίαστα και πολύ νόστιμα. Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
(Για 20 τρουφάκια)
180γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
2 κ.γλ. φρέσκο βούτυρο
4 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
150γραμ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
1 καψουλάκι βανίλια
2 κ.σ. λικέρ Ινδοκάρυδου ή λευκό ρούμι
20 ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, ελαφρά ψημένα
Επί πλέον
Ένα ζεύγος γάντια μιας χρήσεως
Ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί
80γραμ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
20 μικρά χαρτάκια για τρουφάκια
Οδηγίες
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το Ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το Ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
Απλώνουμε σε έναν δίσκο το επί πλέον Ινδοκάρυδο και τυλίγουμε τα τρουφάκια, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
Τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι
να σφίξουν εντελώς.
Όταν σφίξουν, τα τοποθετούμε σε χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν
τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου.
Δικά σας και καλή επιτυχία!
πανεμορφα και νοστιμοτατα.ας τα κανουμε για να τα γευτουμε και να τα προσφερουμε ως δωρο.καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Ελένη μου, είναι φανταστικά τα λάτρεψα... θα τα δοκιμάσω τις γιορτές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή