Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Κριθαράκι με Τομάτα – Manestra, Orzo with Tomato

Ένα καθαρά “μαμαδίστικο” πιάτο, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο.
Είναι ιδανικό για το μεσημέρι μιας χειμωνιάτικης μέρας αλλά και ένα εξαιρετικό βραδινό για όλη την οικογένεια.
Εάν έχουμε προμηθευτεί το κριθαράκι από ένα εργαστήριο ζυμαρικών, τότε το πιάτο μας θα είναι νοστιμότατο και διατροφικά πλήρες.
Μπορούμε όμως να το ενισχύσουμε γευστικά με τριμμένο κεφαλοτύρι, όσο πικάντικο μας αρέσει, και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Ψημένες, ζεστές φέτες φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το συνοδεύουν ιδανικά! Δοκιμάστε το!





Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)

250γραμ. κριθαράκι
Μία κονσέρβα τοματάκια
150ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επί πλέον για το σερβίρισμα
½ φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι όχι πολύ πικάντικο


Οδηγίες






Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μοσχομυρίσει.











Εν συνεχεία ρίχνουμε στην κατσαρόλα το τοματάκια λιωμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί, μέχρι ν΄αρχίσει να πήζει. Τότε ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει πάνω σε μέτρια φωτιά.







Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να παραμείνει λίγη σάλτσα.
Δεν παραβράζουμε το ζυμαρικό.







Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό πασπαλισμένο με φρέσκο πιπέρι.




Δικό σας και καλή όρεξη! 

2 σχόλια:

  1. Είναι πράγματι τέλειο. Ετσι ακριβώς κάνω τις χυλοπίτες. Με δυό μονο υλικά έχεις ένα πιάτο πεντανόστιμο!!! Απλά πράγματα!!

    Καλημέρα Ελένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, Χρυσαυγή μου, η νοστιμιά στην απλότητά της!
      Έτσι κι εγώ φτιάχνω και τον τραχανά και το χυλοπιτάκι.
      Τέτοια πιάτα, απλά και γρήγορα.
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή