Μια πανεύκολη, πολύ ελαφριά, υπέροχη κρέμα από τη Μέση Ανατολή (Λίβανος,
Συρία), χωρίς ζελατίνη, αρωματισμένη με ροδόνερο που την κάνει μοναδική!
Είναι πολύ δημοφιλής και σε άλλες Αραβικές χώρες και τη βρίσκει κανείς σε
όλα τα καταστήματα τροφίμων, έτοιμη, μέσα σε βαζάκια ή σε συσκευασία, όπως εδώ εμείς
αγοράζουμε την Κρέμα Καραμελέ.
Γαρνίρεται με φιστίκι Αιγίνης (Χαλεπίου για τους Άραβες) και πολλές φορές συνοδεύεται
και από ένα παχύρευστο σιρόπι με έντονο άρωμα τριαντάφυλλου! Αυτό εγώ ποτέ δεν
το χρησιμοποίησα, γιατί το εύρισκα υπερβολικό. Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
(Για 4 μπολάκια)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100ml νερό
110γραμ. νισεστές
150γραμ.κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.σ. ροδόνερο
2 σποράκια κάρδαμου
100γραμ. φιστίκια Αιγίνης, χονδροσπασμένα
40γραμ. αμύγδαλα φιλέ
Μερικά ροδοπέταλα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Γαρνίρουμε με χονδροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα φιλέ.
Δική σας, καλή επιτυχία!
Πολύ ωραία κρέμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ροδόνερο δίνει καταπληκτικό άρωμα.
Και μόνο με το φιστίκι Αιγίνης είναι μια χαρά.
Φιλιά πολλά
Καλημέρα, Marion!
ΔιαγραφήΤο φιστίκι είναι ένα αγαπημένο υλικό των Αράβων και το χρησιμοποιούν πολύ.
Σ αυτή την κρέμα δίνει γεύση και χρώμα.
Πολλά φιλιά
μου αρεσει πολυ αυτη η κρεμα αλλα δεν μπορω το ροδονερο.με ανθονερο γινεται;ευχαριστω.να περνατε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Λίτσα!
ΔιαγραφήΜπορείς να χρησιμοποιήσεις και ανθόνερο που έχει πιο ήπιο άρωμα.
Οι Άραβες όμως αγαπούν το ροδόνερο.
Φιλιά