Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Πάστα με Ψητές Πιπεριές Φλωρίνης - Pasta with Red Roasted Peppers

Ένα νοστιμότατο, πανεύκολο, πολύ καλοκαιρινό πιάτο ζυμαρικών, θα λέγαμε “στο κόκκινο”, που όλοι θα απολαύσουν και θα το λατρεύσουν!
Η κόκκινη σάλτσα δεν περιέχει καθόλου τομάτα ή κρεμμύδι αλλά αφήνει τη γεύση της ψημένης πιπεριάς να κυριαρχήσει. Το σκόρδο μην το φοβηθείτε, διότι δεν μυρίζει καθόλου.





Μπορούμε όμως να ενισχύσουμε τη γεύση της πάστας με λίγη γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα και κάποιο τυρί ήπιας γεύσης. Ένα φρέσκο ή αποξηραμένο αρωματικό θα προσθέτει δροσιά και άρωμα.


Το πιάτο γίνεται εξαιρετικό και με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όπως αυτά που χρησιμοποίησα εγώ από αλεύρι Ζέας. 
Τα σερβίρουμε με μια κουταλιά τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη καπνιστή πάπαρικα.

Όσο για την πάστα πιπεριάς υπάρχει και εναλλακτικό σερβίρισμα!
Η δοκιμή δική σας!




Τα Υλικά
(Για 4-6 μερίδες)

Ένα πακέτο πέννες ολικής αλέσεως ή άλλο ζυµαρικό της αρεσκείας µας, 
½ κουταλάκι αλάτι

Για τη Σάλτσα Πιπεριάς

50 ml ελαιόλαδο
5-6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες στο γκριλ
3 σκελίδες σκόρδο, ψημένες με τις φλοίδες
100γραμ. ανθότυρο ή μαλακή φέτα
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι ή ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες





Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να μαυρίσει η φλοίδα τους σε αρκετά σημεία.












Τις κλείνουμε ζεστές μέσα σε πλαστική σακούλα για να μπορέσουμε να τις καθαρίσουμε εύκολα.














Βάζουμε τις αποφλοιωμένες πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα αλέθουμε, μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. 














Εάν η σάλτσα μας είναι αρκετά παχύρευστη, προσθέτουμε δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών. 







Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο πακέτο.

Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα πιπεριάς και ανακατεύουμε.




Τα σερβίρουμε ζεστά.




Τη σάλτσα που μας περισσεύει την αξιοποιούμε αλλιώς!


Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Η σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης είναι από τις αγαπημένες μου.
    Δίνει πολύ ωραία γευση μόνη της.
    Μου άρεσει που το συνοδεύεις με γιαούρτι ή τυρί κρέμα.

    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμάς μας άρεσε πολύ, Marion! Είναι πολύ γευστική και αρωματική.
      Το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα ταιριάζουν καταπληκτικά!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή