Για το μεσημέρι μιας χαλαρής Κυριακής ένα απολαυστικό, λίγο “θυμωμένο” (Arrabiata) αλλά αρκετά πικάντικο πιάτο
με τα αγαπημένα μας spaghetti και νοστιμότατη
σάλτσα τομάτας, ενισχυμένη με εξαιρετικά, παραδοσιακά Ελληνικά αλλαντικά!
Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και παστό χοιρινό, γρήγορη,
νόστιμη και χορταστική! Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
500γραμ. Spaghetti
Ελάχιστο αλάτι
Τριμμένη χωριάτικη μυζήθρα
Για τη Σάλτσα
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
100ml ελαιόλαδο
2 χωριάτικα λουκάνικα, χωρίς την μεμβράνη, κομμένα σε ροδέλες
200γραμ. παστό χοιρινό (τύπου Μάνης), κομμένο σε κυβάκια
1 μεγαλούτσικη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές, χωρίς τους σπόρους
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά πελτές τομάτας
150ml χυμός τομάτας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
(Εάν έχετε διατηρήσει τις πιπεριές στην κατάψυξη, δεν τις αποψύχετε).
Σβήνουμε με το χυμό τομάτας, ρίχνουμε τη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
ελάχιστο, έως καθόλου αλάτι και 250ml ζεστό νερό.
Βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε το ⅓ της μέσα στα βρασμένα μακαρόνια
και ανακατεύουμε, για να πάει παντού.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα
και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τα σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου