Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πράσινη Σαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα – Green Salad with Smoke Trout


Πάντα οι φρέσκες σαλάτες εποχής είναι νοστιμότατες! Εάν μάλιστα έχουν ενισχυθεί με πρωτεΐνη, τότε αποτελούν ένα γρήγορο, πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Σ’ αυτή τη σαλάτα που σας προτείνω χρησιμοποίησα, για ευκολία αλλά και για να μην μου περισσεύσουν, υλικά μέσα σε συσκευασίες. Τα έπλυνα όμως πάλι με προσοχή, για να μην χαλάσουν, επειδή ήταν κομμένα, και τα στράγγισα καλά.
Για πρωτεΐνη επέλεξα την καπνιστή πέστροφα, ελληνικής παραγωγής, που έχει λεπτή γεύση και δένει υπέροχα γευστικά με τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάστε τη!






Τα Υλικά

Μία συσκευασία τρυφερά φύλλα σπανακιού
Μία συσκευασία Ιταλικής σαλάτας
Μισή συσκευασία τρυφερά φύλλα ρόκας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ολόκληρα
Τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι άνηθο
½ ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας ( και τα δύο φιλέτα)
Η ψίχα από 6 καρύδια, χονδροσπασμένη
Μερικά μικρά παξιμάδια

Για τη σάλτσα
80 ml ελαιόλαδο
Ο χυμός και το ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα της αρεσκείας μας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα έτοιμα κομμένα χορταρικά.
Τα στεγνώνουμε, απλώνοντάς τα πάνω σε μία καθαρή πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε όλα τα χορταρικά μέσα σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Μέσα σ’ ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι  όλα τα υλικά της σάλτσας για να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. ώστε να πάει παντού.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος, κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι και τη γαρνίρουμε.
Προσθέτουμε τα καρύδια, γαρνίρουμε με τα παξιμάδια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου