Ένα εξαιρετικά νόστιμο και ευπαρουσίαστο πιάτο με το αγαπημένο μας κοτόπουλο
που συνδυάζεται τέλεια με πάρα πολλά υλικά. Κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Στη συγκεκριμένη συνταγή ο κουρκουμάς και τα λεμόνια, μαγειρευμένα με τη φλοίδα, συμβάλλουν
σ΄ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα αλλά δίνουν στο πιάτο άρωμα και εξωτική εμφάνιση.
Απλά δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κουτί μπίρα
3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά πολύχρωμο πιπέρι σε κόκκους
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κουταλάκι κουρκουμά, σκόνη
2 μέτρια λεμόνια κομμένα σε τέταρτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Πατάτες τηγανητές σε ροδέλες ή πουρές
Οδηγίες
Πλένουμε και στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο με χαρτί
κουζίνας.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε δύο λεπτά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν προσθέτουμε τα κομμένα λεμόνια, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο, μέχρι να μαλακώσει.
Κάθε λίγο ανακινούμε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το κοτόπουλο στη
βάση της.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε κατά προτίμηση με τηγανητές πατάτες
ή πουρέ ή ρύζι. Η επιλογή δική σας!
Καλή όρεξη!
Πολύ ωραίο πιάτο! Ψηφίζω δίπλα πατάτες τηγανιτές! Τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές και υποκύπτουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελένη! Φαίνεται πολύ λαχταριστό το κοτόπουλο και με πολύ ωραία παρουσίαση!!! Το λιμπίστικα τόσο!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Έχω προσθέσει τον κουρκουμά σε πολλά φαγητά, έχω αγοράσει ρίζες και τρίβω με αποτελέσματα πολύ νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός των υλικών σου πολύ καλός.
Πολύ ωραίο έτσι το κοτόπουλο Ελεν ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει ο κουρκουμάς, αλλά και τα κομμένα λεμόνια δίνουν ωραία γεύση στο κοτόπουλο.
Βλέπω την πιατέλα και πείνασα τώρα ;)
Φιλιά