Αληθινά από τις πιο νόστιμες τάρτες που θα έχετε δοκιμάσει!
Δεν έχει καμία σχέση γευστικά με τις γνωστές κιμαδόταρτες.
Η βάση της είναι πολύ αφράτη και η γέμισή της μοναδική. Θα ευχαριστήσει και
τους πιο απαιτητικούς σ΄έναν μπουφέ ή ένα γιορτινό τραπέζι.
Αρκεί να προσέξουμε στην επιλογή του λουκάνικου: να μην είναι πολύ
πικάντικο ούτε πολύ λιπαρό. Ιδανικά είναι τα μοσχαρίσια λουκάνικα με κρέας
μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί!
Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Για τη Ζύμη
(Για μία φόρμα 28cm)
1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
200γραμ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
110γραμ. ελαιόλαδο
1 μικρό αυγό
½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη Γέμιση
200γραμ. χωριάτικο λουκάνικο χωρίς πολλά λιπαρά και μυρωδικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200γραμ. ανθότυρο
200γραμ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
2-3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι
1 ξηρό κρεμμύδι κομμένο λεπτά φετάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το Τελείωμα
2 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Οδηγίες
Ρίχνουμε μέσα σ΄ ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αυγό, το γιαούρτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή τον
αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το baking powder και ζυμώνουμε
απαλά, με κινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο, μέχρι η ζύμη να γίνει μια
μαλακή μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30
λεπτά να παγώσει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ΄ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι
και την πιπεριά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε και
το κρύο μείγμα του λουκάνικου και ανακατεύουμε.
Καλό είναι να μην προσθέσουμε καθόλου αλάτι.
Ψήνουμε την τάρτα στους 170º C στον αέρα για 40-50
περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς
και να γίνει χρυσαφένια, όπως και η ζύμη της.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για δέκα
λεπτά και μετά την κόβουμε.
Καλή επιτυχία!
Λοιπόν είναι φανταστική σε όλα της η τάρτα αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για τάρτες και ειδικά με τυριά και αλαντικά!!!
Αφράτη, παχουλή και ζουμερή. Οκ, και λιγάκι λιπαρή, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει εδώ που τα λέμε μπροστά στη γεύση της!
Μου άρεσει πολύ το σιμιγδάλι στη γέμιση με τα τυριά!!
Καλημέρα Ελένη!!
Πανεύκολη και λαχταριστή! Την κρατώ για να τη, φτιάξω όταν βρεθώ με τους αγαπημένους μου. Καλημέρα και καλό μήνα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τάρτες Ελένη μου, πάντα είναι ευπρόσδεκτες για δοκιμή, όσες και αν έχουμε φτιάξει όσες κι΄ αν έχουμε γευτεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτή πραγματικά δείχνει πολύ απολαυστική.
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχεις εύχομαι.
Νομίζω είναι η ιδανική πρόταση για καλή παρέα και μπίρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠικάντικη, πλούσια σε γεύση και με προκλητικά λαχταριστή εμφάνιση :)
Φανταστική τάρτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη σούπερ και η γέμιση ενισχυμένη!!!