Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Κριτσίνια με Καρότο και Αλεύρι Ολικής - Breadsticks with Carrot and Wholemeal Flour

Πολύ νόστιμα και υγιεινά τα σπιτικά κριτσίνια, με αγνά υλικά, είναι η τέλεια επιλογή για σνακ κάθε ώρα της ημέρας αλλά και ένα εξαιρετικά ευπρόσδεκτο συνοδευτικό για ντιπ, μεζέδες, σούπες και κοκτέιλ. Δοκιμάστε τα!


Τα Υλικά
(Για περίπου 40 κριτσίνια)

3 μέτρια καρότα, τριμμένα σε λεπτό τρίφτη
400γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (250γραμ. λευκό και 150γραμ.  ολικής)
150ml ελαιόλαδο
150ml ανθρακούχο νερό
1 κουταλάκι baking powder
3-4 κουταλιές τριμμένο τυρί Regato
Ελάχιστο αλάτι

Οδηγίες




Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα. 
Μέσα σ΄ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ανθρακούχο νερό, τα καρότα και το τυρί.











Εν συνεχεία προσθέτουμε το ανάμεικτο αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία μαλακή ζύμη.








Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ρηχά, αντικολλητικά ταψιά φούρνου με μικρή απόσταση μεταξύ τους. (Αν η ζύμη σας δυσκολέψει στο πλάσιμο, χρησιμοποιείτε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια).






Ψήνουμε τα κριτσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170º C 20-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Όταν ψηθούν, τα βάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και να παραμείνουν τραγανά.


 Καλή επιτυχία!  

1 σχόλιο:

  1. Ότι πρέπει για ένα ωραίο σνακ στο σχολείο και στην δουλειά, Ελένη μου. Για να μην πω και με τσάι αρωματικά από δίπλα, καθώς εμένα μου αρέσουν οι αλμυρούτσικες γεύσεις με το τσάι.
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή