Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Παγωτό με Μαρμελάδα Φράουλα και γεύση Cheesecake

Ένα πανεύκολο παγωτό, που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, αφράτο και νόστιμο, με την απίθανη γεύση του Cheesecake!
Για όσους λατρεύουν τα σπιτικά παγωτά και αγαπούν το Cheesecake.
Σερβίρεται χωρίς ή με έξτρα Μαρμελάδα Φράουλα ή πασπαλισμένο με άγλυκο κακάο ή συνοδεύει τις κρέπες και τα φρουτένια καλοκαιρινά κέικ μας! Δοκιμάστε το!

Τα Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι/250ml γάλα εβαπορέ
1 κουτί Μόρφατ, κρύο, από το ψυγείο
200γραμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές λικέρ φράουλα ή κεράσι
200γραμ. σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα

Οδηγίες

Βάζουμε τη Μόρφατ στο ψυγείο και το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη, μέχρις ότου αρχίσει να παγώνει.



Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα Μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατεύσουν.

Μετά προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τελευταία προσθέτουμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Χτυπάμε για δέκα περίπου λεπτά. Η κρέμα μας θα έχει γίνει πολύ αφράτη!





Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το λικέρ και τη μαρμελάδα. Ενσωματώνουμε τα υλικά με μία σπάτουλα σιλικόνης με πολύ απαλές κινήσεις.










Ρίχνουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες!







Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για δέκα λεπτά εκτός ψυγείου.


Μετά το απολαυμβάνουμε!


21 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο παγωτακι...υπέροχη γευση καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζέστη θέλει το παγωτάκι της!
      Καλημέρα, Αναστασία και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Καλή Κυριακή Ελένη!!
    Ωραίο παγωτό και εύκολο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι εύκολο και νόστιμο θα το αγαπήσουμε πιο πολύ!
      Καλημέρα, Ξανθή μου, και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Ένα παγωτό συνήθως έρχεται να καλμάρει τις καυτές δονήσεις των υψηλών θερμοκρασιών.Αλλά και να ηρεμήσει τις άτακτες συναισθηματικές μας εξάρσεις.Είναι ένα γλύκισμα που τρώγεται πια χειμώνα -καλοκαίρι.Απενοχοποιήθηκε στα μάτια των υπερπροστατευτικών μανάδων προς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση των μικροτέρων.
    Ένα παγωτό που στη θέα της βελούδινης όψης του και μόνο μαγεύεσαι.Στα κανάλια του δρόμου που χαράσσει ένα κουτάλι ανιχνεύεις τις κουκουλωμένες εκπλήξεις.Εγκαινιάζεις στην ψυχή σου πάντα απρόσμενα συναισθήματα.Γιατί η νοστιμιά του είναι αναπάντεχα απύθμενη .Επίκαιρη,αστείρευτη και ασυγκράτητη.
    Πώς ένα παγωτό που στην αδράνεια μιας κατάψυξης έχει τη δύναμη να ΄΄κυβερνά΄΄τις γευστικές ανησυχίες?Να οδηγεί τα ΄΄θέλω΄΄μας στο σαφάρι των πυρακτωμένων οδών που περπατάμε?
    Καλή Κυριακή Ελένη μου!!Στέλνω πολλά, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Φωτεινή μου!
      Σήμερα με εξέπληξες! Πού να φανταστώ ότι ένα παγωτάκι άλλες φορές ηρεμεί τα συναισθήματά μας και άλλες πάλι εντείνει τα "θέλω" μας! Μαγική η δύναμή του!
      Να είσαι καλά, καλή μου φίλη, που τόσο παραστατικά παρουσίασες αυτό το λαχταριστό γλυκάκι, χαρά μικρών και μεγάλων!
      Καλή και ήρεμη εβδομάδα1
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Γειά σου Ελένη μου!!!
    Με γοήτευσε η ευκολία του παγωτού σου και με ενθουσίασε η φραουλένια μαρμελάδα μέσα σε αυτό.
    Θα το σέρβιρα σίγουρα με μπισκοτάκια για να ολοκληρωθεί η γεύση cheese cake !!!
    Τη δροσιά του να έχεις!! Τέλεια ιδέα η μαρμελάδα!!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες, Χρυσαυγή μου, είχε και την έκπληξή του, σκεπασμένη επιμελώς!
      Δεν πρέπει όμως να ανακατευθεί πάρα πολύ, απλά να σκεπαστεί, για να μην αφομοιωθεί από την κρέμα. Βέβαια αν προσθέσεις λίγη ακόμα στο σερβίρισμα, γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον.
      Όσο για τα μπισκοτάκια, δεν διαφωνώ καθόλου!

      Καλή και ήρεμη εβδομάδα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. υπεροχο μπραβο σας!!!μπορω να ρωτησω με την παγωτομηχανη πως μπορω να το κανω ευχαριστω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή/έ ανώνυμη/ε,
      λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ να σου δώσω οδηγίες για παγωτομηχανή, γιατί δεν χρησιμοποιώ.
      Ίσως διαβάζοντας τις οδηγίες που σου δίνει για άλλες συνταγές, τολμήσεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις και αυτό το παγωτό.
      Καλή επιτυχία!

      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο και ξεχωριστό το παγωτάκι σου Ελενάκι μου, με το τυρί κρέμα να δίνει την ιδιαίτερη πινελιά!!
    Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Έλενά μου!
      Όντως το τυρί, εκτός από ότι του χαρίζει διαφορετική γεύση, το κάνει και περισσότερο κρεμώδες. Και στο ψυγείο δεν κρυσταλλώνει.
      Σ' ευχαριστώ πολύ.
      Καλή σου μέρα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Πρέπει να είναι θεϊκό!
    Είναι και πολύ εύκολο!
    Ξέρεις τι γίνεται τώρα Ελένη μου... έχω όλα τα υλικά και ψήνομαι να πάω σφαίρα στην κουζίνα να το φτιάξω!
    Έχω και αδυναμία σε οτιδήποτε σχετίζεται με cheesecake!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ εύκολο αλλά θέλει δυνατό μίξερ, να γίνει η κρέμα πολύ αφράτη!
      Αν το φτιάξεις, Ερμιόνη μου, σας εύχομαι καλή απόλαυση!

      Καλημέρα και καλή εβδομάδα
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Ελένη μου υπέροχο! Επιτέλους ένα παγωτό που τα υλικά υπάρχουν στο σπίτι και δεν θέλει παγωτομηχανή! Μπράβο γλυκιά μου! Εγώ θα βάλω σύκο γλυκάκι που μου αρέσει!!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα γινόταν καλύτερο με την παγωτομηχανή.
      Και με το μίξερ γίνεται αφράτο αλλά θέλει να μείνει λίγο εκτός ψυγείου, πριν σερβιριστεί, για να μαλακώσει.
      Και βέβαια μπορείς να βάλεις ό τι γλυκό κουταλιού σου αρέσει.
      Καλή σου μέρα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Ωραία ιδέα!
    Μμμμ! Μαρμελάδα φραουλίτσα γι αυτό το εξαιρετικό παγωτό.
    Χώρια που δεν θέλει και πολλά-πολλά!

    Φιλάκια Ελένη μου, ευχαριστώ για τη συνταγή.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα φρουλίτσα σπιτική που ήταν και αρωματική! Έτσι πρόσθεσα αυτές τις "ντροπαλές" πινελιές για να μου θυμίζουν κάποιο παγωτό που έτρωγα μικρή. Βλέπεις, τα χρώματα και τα αρώματα πάντα μας ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες!

      Καλή σου μέρα, καλή μου Ζαμπία, και καλή εβδομάδα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Φαίνεται υπέροχο,
    συγχαρητήρια και καλή συνέχεια,
    θα έρχομαι συχνά, αφού θα σε βλέπω
    από τα αγαπημένα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελένη, είδα σπιτικό παγωτό και εννοείται ότι ήρθα τρέχοντας!! Νομίζω ότι η προσθήκη κρέμας τυριού σε ένα παγωτό, του δίνει πιο ωραία υφή. Ιδανικό για εκείνους που αγαπούν τις γεύσεις που θυμίζουν cheesecake.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία ιδέα για παγωτό! Ειδικά για μένα που λατρεύω το τσιζκέικ! Είμαι σίγουρη ότι θα έχει υπέροχη υφή αλλά και τέλεια γεύση με το τυρί κρέμα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή