Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Αλμυρό Κέικ με Κάπαρη και Λιαστές Ντομάτες

Είναι ένα πανεύκολο και νοστιμότατο αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό στο Σχολείο ή το Γραφείο. Αλλά και τώρα το καλοκαίρι, που περνάμε πολλές ώρες κοντά στη θάλασσα, θα χορτάσει μικρούς και μεγάλους και θα μας ζητήσουν να το φτιάξουμε πολλές φορές!
Μεταφέρεται εύκολα και καταναλώνεται ταχύτατα!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!


Τα Υλικά
(Για 10 περίπου φέτες)

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό, με 2% λιπαρά
1 αυγό μεγάλο
1 ½  φλιτζάνι διάφορα τυριά, τριμμένα (φέτα και κίτρινα, ανάμεικτα)
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
2 κουταλάκια baking powder
1 μικρό, ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
5 λιαστές ντομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
5-6 φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
Ελάχιστο αλάτι και ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες






Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά.













Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το λάδι και το γάλα.
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα τυριά, τις ντομάτες, την πάπρικα, την πιπεριά και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.






Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Λαδώνουμε ελαφρώς μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Γυρίζουμε ανάποδα το ταψί και το χτυπάμε μια-δυο φορές, για να πέσει το επιπλέον αλεύρι.




Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160º C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.





Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα. Μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε συρμάτινη βάση και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.







Το κόβουμε και το απολαμβάνουμε!



Καλή επιτυχία!

24 σχόλια:

  1. Πανεύκολο και γρήγορο, το νόστιμο, αλμυρό κέικ σου, Ελένη. Πολύ καλή λύση για ένα χορταστικό κολατσιό στην παραλία, αλλά και στο γραφείο. Τα αλμυρά κέικς μου αρέσουν και σαν συνοδευτικά για καφέ ή τσάι. Ταιριάζουν ωραιότατα!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως νόστιμο και χορταστικό! Σε μας εξαφανίζεται ταχύτατα!
      Πολύ ωραία και σωστή η παρατήρησή σου για συνοδευτικό του καφέ. Πολύ ωραία πρόταση!
      Σ' ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο! Μου αρέσουν αυτά τα αλμυρά κέικ και βάζω διάφορα λαχανικά και μυρωδικά όταν τα φτιάχνω. Με κάπαρη δεν έχω δοκιμάσει, καλή ιδέα! Ταιριάζει σίγουρα γευστικά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτει μια πικάντικη νότα.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σου αρέσουν τα λαχανικά στα κέικ να δοκιμάσεις και την κάπαρη που τους δίνει πολύ πικάντικη γεύση. Ταιριάζει υπέροχα και με τις λιστές ντομάτες.
      Καλό σου απόγευμα, Έφη μου!

      Διαγραφή
  3. καλημέρα παρα πολύ καλό....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Αναστασία!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Λατρεύω τα αλμυρά κεκάκια, είναι το πιο νόστιμο σνακ!!
    Με λιαστές ντομάτες και κάπαρη ακούγεται υπέροχο!
    Φιλιά Ελενάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου, όπως καταλαβαίνεις, λέω ναι σε όλα τα νόστιμα κέικς, αλμυρά ή γλυκά!
      Τους έχω μία αδυναμία!!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Τα αρμυρά κέικ τα προτιμώ από τα γλυκά. Ευχαριστούμε Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ, Ξανθή μου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  6. Φαίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο!
    Με την κάπαρη δεν τα πάω καλά, αλλά κανένα πρόβλημα μπορώ να την παραλείψω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου καλή, αφού δεν αγαπάς την κάπαρη, μην τη χρησιμοποιήσεις.
      Θα πρότεινα να βάλεις λίγες πράσινες ελιές ψιλοκομμένες, τι λες;

      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  7. Φοβερό, και η κάππαρη με τρελλαίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πω να σε κεράσω την επομένη φορά! Από αυτό δεν έμεινε τίποτα!
      Καλό σου απόγευμα, Μάρθα μου!

      Διαγραφή
  8. Πολύ νόστιμο πρέπει να έγινε!!! Και η κάππαρη το κάνει πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο! Μπράβο!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κάπαρη όντως είναι υπέροχη αλλά δεν αρέσει σε όλους. Εγώ τη χρησιμοποιώ
      πολύ και στη χωριάτικη σαλάτα αλλά και στις σάλτσες.
      Ευχαριστώ, Αναστασία μου!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Ελενάκι τέλειο, τρελλαίνομαι για αλμυρά κέικ!!!Μου αρέσει πάρα πολύ η κάπαρη και σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σ' εμάς αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικς, είναι υπέροχο σνακ.
      Η κάπαρη, εκτός από πικάντικη γεύση, τους δίνει και ωραία εμφάνιση.
      Θα χαρώ πολύ να έχω τις εντυπώσεις σου, όταν το δοκιμάσεις.

      Καλό σου απόγευμα, Ελενάκι!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Ωραιότατο φαίνεται Ελένη κι από γεύση φαντάζομαι νοστιμιά ...φοβερός ο συνδυασμός των υλικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Κική μου, εκτιμώ την άποψή σου!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  11. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλμυρό κέικ, αλλά λέω να το δοκιμάσω γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάππαρης, λιαστής ντομάτας και ρίγανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, Mageirissa!
      Τα αλμυρά κέικς έχουν τη γεύση τυρόπιτας ή πίτσας, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούμε.
      Σε αυτή τη συνταγή τα υλικά έδεσαν υπέροχα!
      Θα χαρώ να τα ξαναπούμε!

      Διαγραφή
  12. Ελενάκι πολύ πρωτότυπο δείχνει το κέικ σου και φυσικά θα δοκιμαστεί!το ιδιαίτερο κλικ το κάνει η κάπαρη που θα δίνει φαντάζομαι μαζί με τη λιαστή ντομάτα πικάντικη γεύση!το κεικ σου με το χαλούμι προηγείται στη λίστα!!φιλάκια πολλά και μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία συνταγή!Μόνο που δεν κατάλαβα τι είναι τα 5-6 φυλλαράκια που γράφετε.Σας ευχαριστώ πολύ. Ευαγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή