Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Μπιφτέκια με Νιφάδες Βρώμης και Πατάτες στο Φούρνο - Beef Burgers with Rolled Oats and Potatoes in the Oven

Τα κλασικά κι αγαπημένα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο αλλιώς!

Τα αφράτα αυτά μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης είναι πλούσια σε φυτικές, νοστιμότατα και ο φούρνος αναδεικνύει όλα τα αρώματά τους.

Οι πατάτες, επειδή είναι μισοβρασμένες, ψήνονται ισόχρονα με τα μπιφτέκια και εξαιρετικά, δημιουργώντας μια τραγανή κρούστα λόγω του τυριού και της φρυγανιάς. Μπορούν να αρωματιστούν και με άλλα βότανα και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Ένα εξαιρετικό πιάτο για όλη την οικογένεια. Δικό σας!

 


 






Για τα Μπιφτέκια

(Για 9-10 μπιφτέκια)

 

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. ξύδι

6 κ. σ. νιφάδες βρώμης

3-4 κ. σ. νερό

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τις Πατάτες

 

5-6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και μισοβρασμένες

½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη πικάντικη γραβιέρα και 1 κ. σ. έξτρα

1 κ. γλ. τριμμένοι σπόροι κύμινου

3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά και 1 κ. σ. έξτρα

3-4 κ. σ. ελαιόλαδο

 

 

Οδηγίες

 

 




Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή, θέλουμε να μισοβράσουν!






 



Εν τω μεταξύ, μέσα σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό, ώστε να έχουμε μία ζύμη απαλή και εύπλαστη.









Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε λεπτό στρογγυλό σχήμα και τα αφήνουμε να περιμένουν.





 


Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε φέτες, πάχους περίπου 2 cm.Αναμειγνύουμε το τριμμένο τυρί με τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, λίγο αλάτι και τις ανακατεύουμε με προσοχή.








Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε. Πασπαλίζουμε τη βάση του με 1 κ. σ. φρυγανιά.
Καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα του σκεύους με φέτες πατάτας.









Τοποθετούμε τα μπιφτέκια κάθετα, χωρίζοντάς τα με φέτες πατάτας.Πασπαλίζουμε με 1 κ. σ. τριμμένο τυρί.









Ψήνουμε στους 170
C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.





Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.




Καλή όρεξη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου