Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

Αρνί στο Φούρνο με Πάστα Μπαχαρικών - Lamb in the Oven with Spice Paste

Αρκετά πικάντικο κρέας που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, νόστιμο και αρωματικό. Είναι ιδανικό για ένα Κυριακάτικο ή εορταστικό γεύμα. Θα το αγαπήσουν πολύ όσοι λατρεύουν τα μπαχαρικά και τους πρωτότυπους συνδυασμούς τους.





Σήμερα σε όλα τα μπαχαράδικα μπορούμε να βρούμε διάφορα μείγματα μπαχαρικών, άλλα ήπια και άλλα αρκετά δυνατά, που μας προτείνονται για κάθε είδος κρέατος. Δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε ένα από αυτά που μας ταιριάζει απόλυτα γευστικά και να το χρησιμοποιήσουμε στην ποσότητα μου επιθυμούμε. Το κρέας θα αποκτήσει άλλη νοστιμιά και θα χάσει την έντονη μυρωδιά του.




Σ΄αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα μείγμα μπαχαρικών Γουμένισας για αρνί ή κατσίκι που μου είχε χαρίσει η Marion. Μας άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!




Τα Υλικά

1 ½ κιλό αρνί ή κατσίκι, μπούτι ή σπάλα, σπασμένο σε μερίδες αλλά όχι χωρισμένες
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι τριμμένο (όχι ψιλό)

Πάστα Μπαχαρικών

50ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών για αρνί ή κατσίκι
2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 καυτερά πιπεράκια
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γλ. αλάτι

Για τις Πατάτες
(Δείτε τη συνταγή εδώ)

1 ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
½ κ. γλ. σκόνη κουρκουμά
1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι



Επί πλέον
Ένα κομμάτι λαδόκολλα και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως


Οδηγίες




Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το αλατίζουμε. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά μέσα στο ψυγείο.











Σε ένα μικρό μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της πάστας μαζί με το ελαιόλαδο και τα αλέθουμε.











Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το βάζουμε μέσα σε βαθύ ταψί και το περιχύνουμε με την πάστα μπαχαρικών. Φοράμε τα γάντια και απλώνουμε την πάστα παντού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι νερό.










Σκεπάζουμε το κρέας με βρεγμένη λαδόκολλα και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στους 180º C στον αέρα για περίπου 1 ½ ώρα.






Ετοιμάζουμε και φουρνίζουμε σε χωριστό ταψί τις πατάτες.










Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε το κρέας, εάν έχει μαλακώσει και, αν χρειάζεται,  προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας απ΄όλες τις πλευρές.


Σερβίρουμε το κρέας ζεστό και το συνοδεύουμε με τις τραγανές Πατάτες σαν του Aroma Cafe ( σαν Τηγανιτές) και μια πλούσια σαλάτα εποχής.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου