Τα καλοκαιρινά βραδάκια θέλουν την καλή παρέα των φίλων μας για να
ζωντανεύσουν ξανά τα μπαλκόνια και τις βεράντες μας!
Ας μην παραγγείλουμε φαγητό απ΄έξω αλλά ας φτιάξουμε να προσφέρουμε μερικά εύκολα
και νόστιμα καλοκαιρινά μεζεδάκια. Θα τα ευχαριστηθούμε όλοι πάρα πολύ.
Ας προσφέρουμε λαχταριστούς κι αφράτους χορτοκεφτέδες, χωρίς αυγό ή τυριά,
μόνο με φρέσκα καλοκαιρινά υλικά, που με την πρώτη μπουκιά θα απελευθερώσουν τα
αρώματά τους! Αφθονούν αυτή την εποχή οι μελιτζάνες, οι τομάτες είναι ώριμες και
ο βασιλικός πολύ αρωματικός, για ν΄αποτελέσουν την πρώτη ύλη.
Δικοί σας!
Τα Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
2 μέτριες τομάτες, όχι πολύ ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
1 κ. σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κ. σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επί πλέον
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε μικρά
κυβάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σ΄ένα μπολ.
Το μείγμα είναι αρκετά
μαλακό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγους
κεφτέδες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Φροντίζουμε να είναι αρκετά αραιά και να
μην κολλάνε μεταξύ τους.
Τους σερβίρουμε ζεστούς.
Όντως!!! Απόλυτα καλοκαιρινοί και άκρως απολαυστικοί!!! !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Γιώργο! Λατρεύω όλους τους χορτοκεφτέδες!
Διαγραφή