Τα θαλασσινά είναι τα αγαπημένα μας! Λατρεύουν τις φρέσκες τομάτες και τα
ζυμαρικά, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και μας δίνουν νοστιμότατα πιάτα, ιδιαίτερα
το καλοκαίρι!
Αστακοί, καραβίδες και γαρίδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προτίμησης
όλων. Έχετε δοκιμάσει και τις αστακοκαραβίδες;
Οι αστακοκαραβίδες ή κωλοχτύπες (επιστημονικά skyllarus arctus ) είναι
μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις κοινές καραβίδες και έχουν ως βασικό τους χαρακτηριστικό
τη μεγάλη ουρά, σαν του αστακού, αλλά και δύο μεγαλύτερες δαγκάνες.
Η εξωτερική εμφάνισή τους, χρώμα και μέγεθος, δεν σε προδιαθέτει για την
νοστιμιά τους! Είναι όμως νοστιμότατες, γι’ αυτό πολλοί τις τοποθετούν στην
κορυφή των θαλασσίων εδεσμάτων και τις προτιμούν γευστικά από το δημοφιλή
αστακό!
Τα Υλικά
(Για τέσσερες μερίδες)
2 αστακαραβίδες
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής αλέσεως
2 ξηρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 πράσινες μακριές πιπεριές, χωρίς τους σπόρους, κομμένες κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 ώριμες τομάτες, χωρίς τη φλοίδα και τους σπόρους
1 κ. σ. πελτέ τομάτας
2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις αστακοκαραβίδες και τις βράζουμε
για δέκα λεπτά.
Μετά τις βγάζουμε και, πριν κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση κατά
μήκος με ένα ψαλίδι κουζίνας
Μέσα σ΄ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε
τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε, μέχρι να
μοσχομυρίσουν.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό που κρατήσαμε σε μία κατσαρόλα,
προσθέτουμε περισσότερο και το βάζουμε να βράσει. Όταν βράσει, ρίχνουμε τα
μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη
συσκευασία τους.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να
δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας από πάνω τις αστακοκαραβίδες.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου