Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Κερασόπιτα – Cherry Pie


Στην εποχή των κερασιών και τι δεν φτιάχνουμε με αυτά! Υπέροχο, ρουμπινένιο γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα, στολίζουμε κέικ και τούρτες, γεμίζουμε και τάρτες!
Τώρα που είναι ζουμερά ας φτιάξουμε μια κερασόπιτα, μια τάρτα με τραγανή βάση και πλούσια γέμιση κρέμας και ζουμερών κερασιών!




Την κέρασα και έκλεψε τις εντυπώσεις! Την επανέλαβα και έγινε η αγαπημένη μας!






Τα Υλικά

Για τη Βάση

120γραμ. φρέσκο βούτυρο, κρύο από το ψυγείο, κομμένο μικρά κομμάτια
50γραμ. καστανή, μαλακή ζάχαρη
1 αυγό
300γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ. σ. κρύο νερό
½ κ. γλ. ξύσμα αψέκαστου λεμονιού


Για τη Γέμιση

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, αδιάλυτο
300γραμ. ανθότυρο
2 κρόκοι αυγών
2 ½  κ. σ. corn flour με γεύση βανίλιας
2 καψουλάκια βανίλιας
2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση

Επί πλέον
Ένα κομμάτι μεμβράνης τροφίμων
Ένα κομμάτι λαδόκολλας
Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως

Οδηγίες

Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα κομματάκια του βουτύρου, το αυγό, ελαφρά χτυπημένο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το νερό και αναμειγνύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας.
Μάλλον πιέζουμε, παρά ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και λεία ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.



Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολλα, ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη ένα χονδρό φύλλο.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας την καλύπτουμε με το φύλλο της ζύμης. Πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας, ώστε να “καθίσει” καλά μέσα στη φόρμα και να καλύψει και τα πλαϊνά της.





Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, την καλύπτουμε με τη μεμβράνη και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.







Πλένουμε καλά τα κεράσια τα στραγγίζουμε. Φοράμε τα γάντια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση.Τα αφήνουμε στη άκρη.











Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το τυρί και το γάλα και τα χτυπάμε μ΄ ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το corn flour και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.










Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και την ξεσκεπάζουμε.
Γεμίζουμε την τάρτα κυκλικά με τα κομμένα κεράσια.














Ρίχνουμε και την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού.

















Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στους 170° στον αέρα για 45 περίπου λεπτά ή ώσπου να ροδίσει.








Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Τότε τη βγάζουμε με προσοχή από τη φόρμα και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα. 





Την κόβουμε και την απολαμβάνουμε!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου