Ένα νοστιμότατο πιάτο με μια ξεχωριστή, αυθεντική Ιταλική πάστα!
Τα κοχύλια θα γεμίσουν με κιμά και θα καλυφθούν με Ελληνικά τυριά, χωρίς να
χρησιμοποιήσουμε καθόλου βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάστε τα ένα Κυριακάτικο μεσημέρι ή πρωτοτυπήστε μία καθημερινή! Θα ενθουσιάσουν
μικρούς και μεγάλους!
Τα Υλικά
250γραμ. μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
300γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 πράσινες, μακριές πιπεριές, ψιλοκομμένες
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κ. σ. πελτές τομάτας
200γραμ. ξεφλουδισμένες και τριμμένες τομάτες
1 κ .γλ. γλυκιά πάπρικα ή κάρυ
1 κλαδάκι φρέσκου θυμαριού ή φρέσκιας ρίγανης
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
150γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
200γραμ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
Οδηγίες
Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ, τις τομάτες, τα μπαχαρικά, το αλάτι, ανακατεύουμε
και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά και να δέσει η σάλτσα
του. Δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς.
Πριν τον απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το θυμάρι ή τη ρίγανη.
Μέσα στο νερό που κρατήσαμε προσθέτουμε το μισό ανθότυρο και ανακατεύουμε
να γίνει κρέμα. Με αυτή την κρέμα περιχύνουμε τα κοχύλια, ραντίζουμε με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με
τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου