Το πεπόνι είναι ένα από τα πλέον νόστιμα και αρωματικά φρούτα του
καλοκαιριού, με πολύ ζουμερή, λευκή ή χρυσοκίτρινη σάρκα.
Δροσερό, από το ψυγείο είναι απόλαυση!
Το πεπόνι ταιριάζει υπέροχα με μια πικάντικη γραβιέρα και προσούτο και μας δίνει
μια πανεύκολη, δροσερή και πολύ εντυπωσιακή καλοκαιρινή σαλάτα!
Ας την απολαύσουμε συνοδεύοντάς τη με ένα λευκό, ξηρό και λαμπερό κρασί με φρουτένια
αρώματα και φινετσάτη επίγευση, όπως είναι
τα βραβευμένα κρασιά από το Κτήμα Μερκούρη Κόμη της Βερενίκης, Καλλιστώ και Φολόη!
Ο γευστικός συνδυασμός θα είναι καταπληκτικός!
Τα Υλικά
10 φέτες ώριμου και αρωματικού πεπονιού, κομμένες στη μέση ή σε τρία
κομμάτια
6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
100γραμ. γραβιέρα σε φλοίδες
½ πακέτο τρυφερά φύλλα ρόκας, πλυμένα και καλά στραγγισμένα
3 μικρά ώριμα σύκα, κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
Για τη Βινεγκρέτ
5 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ. γλ. μέλι ανθέων
Ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες
Συνεχίζουμε με κομμάτια προσούτο, την υπόλοιπη γραβιέρα και ρόκα.
Τελειώνουμε τοποθετώντας τα σύκα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε αμέσως, ανοίγουμε και ένα μπουκάλι Καλλιστώ και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου