Ένα αφράτο και ζουμερό κέικ με καραμελωμένα κεράσια, σωστό πειρασμό!
Με αλεύρι ολικής αλέσεως και έντονο άρωμα βανίλιας συνοδεύει ιδανικά το
απογευματινό καφεδάκι ή ένα ποτήρι παγωμένη βυσσινάδα!
Εάν σερβιριστεί με σπιτικό παγωτό βανίλια, τότε αποκτά άλλη γευστική
διάσταση! Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
(Για ταψάκι 24εκ.)
3 αυγά
250γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής αλέσεως
1 κ. γ. baking powder
2 καψουλάκια βανίλιας
100ml φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
100 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100γραμ. καστανή ζάχαρη
Μία τσιμπιά αλάτι
2 φλιτζάνια κεράσια, χωρίς κουκούτσια
100γραμ. καστανή ζάχαρη
70γραμ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, όχι ζεστό
1 κομμάτι λαδόκολλας
Οδηγίες
Βρέχουμε το κομμάτι της λαδόκολλας και καλύπτουμε το ταψάκι εσωτερικά,
μέχρι επάνω. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε μέσα σ΄ένα
μπολ.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
Κατόπιν ρίχνουμε σε ροή το ελαιόλαδο και τη βανίλια, συνεχίζοντας το
χτύπημα. Το μείγμα μας θα γίνει σαν κρέμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στον 170º C στον αέρα για περίπου μία ώρα.
Όταν ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε ζεστό πάνω σε συρμάτινη βάση και αφαιρούμε
τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το μεταφέρουμε σε πιατέλα, το κόβουμε και το σερβίρουμε μόνο του ή
με παγωτό βανίλια.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου