Απλό, εύκολο, παραδοσιακό και πολύ νόστιμο πιάτο που η γεύση και τα αρώματά του ξυπνούν
αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας.
Πολύ το συνηθίζαμε αυτή την περίοδο της νηστείας για να ποικίλουμε το
καθημερινό μας τραπέζι.
Εξάλλου εμείς, εγώ και η αδελφή μου, παιδιά τότε, δεν πολυσυμπαθούσαμε τα
θαλασσινά και ζητούσαμε όστρακα ή όσπρια. Όστρακα υπήρχαν αρκετά στη ρηχή
θάλασσα της περιοχής μου αλλά έπρεπε να τα προμηθευτεί ή να τα παραγγείλει κανείς
έγκαιρα. Όσο για τα όσπρια υπήρχε πάντα διαφωνία σχετικά με το είδος διότι
είχαμε διαφορετικές προτιμήσεις!
Έτσι οι πατάτες έδιναν τη λύση και όλοι ήσαν ευχαριστημένοι!
Σας τις προτείνω σήμερα λίγο πικάντικες, ενισχυμένες γευστικά. Εξαιρετικά νόστιμες
και χορταστικές. Δικές σας και καλή όρεξη!
Τα Υλικά
(Για 5-6 άτομα)
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες χοντρές κυδωνάτες
2 ξηρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250γραμ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
2 δαφνόφυλλα
3 ξυλάκια κανέλα
4 σποράκια μπαχάρι
1 κ. γλ. κάρυ, όχι πολύ καυτερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις παράτες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε το
φαγητό, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να πήξει η σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του
βρασμού δεν ανακατεύουμε αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν μείνει με το λάδι του.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ελιές θρούμπες ή τυρί φέτα.
Εξαιρετικές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου