Το Ινδοκάρυδο έχει φανατικούς φίλους που το
λατρεύουν και το χρησιμοποιούν μέσα στα κέικ, στα σοκολατάκια ή τα σιροπιαστά
γλυκά ταψιού. Πραγματικά η παρουσία του κάνει τα γλυκά πολύ ιδιαίτερα γευστικά.
Συνήθως όμως τα κέικ με Ινδοκάρυδο περιέχουν αυγά
και βούτυρο και χρειάζονται σιρόπι, για να γίνουν αφράτα.
Αυτό όμως το κέικ είναι εξαιρετικό, αν και νηστίσιμο.
Το ελαιόλαδο, ο χυμός πορτοκαλιού και το αναψυκτικό τύπου σόδας το κάνουν πολύ
αφράτο και μαλακό. Παραμένει ζουμερό ακόμα και τις επόμενες ημέρες!
Το άρωμα της μαστίχας του ταιριάζει πάρα πολύ. Δοκιμάστε
το και θα το αγαπήσετε!
Τα Υλικά
100γραμ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
450γραμ. αλεύρι ΠΦΜ ή 300γραμ. αλεύρι ΠΦΜ και 100γραμ.
αλεύρι ολικής αλέσεως
2
κ. γλ. baking powder
150γραμ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200γραμ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
200γραμ. Mastiha water ή σόδα αναψυκτικό
100γραμ. καστανή ζάχαρη ή 4 κ. σ. μέλι πορτοκαλιάς
3 δάκρυα μαστίχας τριμμένα με ½ κ. γλ. ζάχαρη
Για τη Φόρμα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
Για το Σερβίρισμα
3 κ. σ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού (πορτοκάλι,
σύκο, περγαμόντο, λεμόνι)
2 κ. σ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το
αναμειγνύουμε με το Ινδοκάρυδο, τη μαστίχα και το baking powder.
Μέσα σ΄ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το
χυμό και το μέλι ή τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν
τα υλικά ή να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην έτοιμη φόρμα και
το ψήνουμε στους 170º C στον αέρα για μία
περίπου ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, εάν ψήθηκε.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε πάνω
σε συρμάτινη βάση. Το αλείφουμε με σιρόπι γλυκού κουταλιού και το πασπαλίζουμε
με λίγο Ινδοκάρυδο.
Όταν κρυώσει αρκετά, το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
ελενη μου κατι συμβαινει. δεν παιρνεις τα μηνυματα που σου στελνω.
ΑπάντησηΔιαγραφή