Οι Κολοκυθοκεφτέδες είναι ένας αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές κι εγώ σας
τους προτείνω σε μια ιδιαίτερη εκδοχή, νοστιμότατη, αφράτη και πολύ αρωματική.
Τα υλικά συντελούν σ΄αυτή την ιδιαιτερότητα: το πλιγούρι τους κάνει
αφράτους, τα λουλούδια προσθέτουν χρώμα και νοστιμιά, ενώ η Φέτα δίνει μια
εξαιρετικά πικάντικη γεύση. Δοκιμάστε τους!
Τα Υλικά
10 μέτρια κολοκυθάκια
10 κολοκυθοανθοί, ανοιχτοί
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250γραμ. πικάντικη Φέτα, θρυμματισμένη
⅔ του φλιτζανιού πλιγούρι, μουλιασμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 μεγάλο αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι επί πλέον
Λίγο αλεύρι επί πλέον
Οδηγίες
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό.
Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τους κολοκυθοανθούς. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τη
βάση τους και τους ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε ο κρεμμύδι και τα αρωματικά και προσθέτουμε το πλιγούρι στραγγισμένο.
Ανακατεύουμε απαλά. Το μείγμα πρέπει κολλάει λίγο αλλά θα πλάθεται.
Εάν μας δυσκολεύει, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε κανονικό μέγεθος και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
Μόλις κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 8-10 τεμαχίων,
γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε
πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε ζεστούς και τους συνοδεύουμε, εάν θέλουμε, με τζατζίκι.
Καλή όρεξη!
Πολλά αρώματα !! Ειδικά ο δυόσμος θα τα απογειώνει !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατοι οι κολοκυθοκεφτεδες σου και με φοβερό συνδυασμό υλικών!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!!
Προχτες εφτιαξα...δεν ειχα δει τη συνταγη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τους δοκιμασω. Μ αρεσει πολυ το πλιγουρι και οι κολοκυθοανθοι !!!