Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιζανομπουρεκάκια

Ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό ορεκτικό ή σνακ, με τραγανό ροδοψημένο φύλλο και μια υπέροχη , αφράτη και λαχταριστή γέμιση! Η μελιτζάνα δένει υπέροχα με τη μπεσαμέλ και τα αρωματικά και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Τρώγονται εν ριπή οφθαλμού!
Ας τα δοκιμάσουμε τώρα που οι μελιτζάνες είναι άφθονες στην αγορά και ας τα προσφέρουμε μαζί με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα!
Γίνονται υπέροχα! 



Τα Υλικά
Για περίπου 20 μπουρεκάκια)

3-4 μελιτζάνες φλάσκες (για να πάρουμε 1 ½ φλιτζάνι σάρκα μελιτζάνας)
1 φλιτζάνι Μπεσαμέλ
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
3 κουταλιές κεφαλοτύρι, τριμμένο
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

10 φύλλα κρούστας, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές σουσάμι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στη μέση, τις ψήνουμε με τη φλοίδα τους στο γκριλ ή τις τηγανίζουμε με ελάχιστα λάδι, μέχρι να μαλακώσουν.




Τις καθαρίζουμε από τη φλοίδα τους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους σε σουρωτήρι. Κατόπιν τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.














Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.







 

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε στη μέση και το κόβουμε στη μέση(κατά πλάτος).
Το αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου λίγη γέμιση, διπλώνουμε τα πλάγια σαν φακελάκι και τυλίγουμε σε ρολό και το αλείφουμε με λάδι.









Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.






Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα!

Καλή επιτυχία1

16 σχόλια:

  1. Υπέροχα τα μπουρεκάκια Ελένη μου!!!!!
    Ονειρεύομαι τη γεύση τους, σαν φανατικός της μελιτζάνας :)
    να είσαι καλά
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιώργο! Να είσαι καλά και καλό φθινόπωρο!
      Και σ' εμένα αρέσει πολύ η μελιτζάνα και υπάρχει ακόμα στην αγορά.
      καλό σου βράδυ.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Μελλιτζάνα με μπεσαμέλ, τι πιο νόστιμο!!
    Υπέροχα τα μπουρεκάκια σου Ελενάκι!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Έλενα!
      Πραγματικά η μελιτζάνα με τη μπεσαμέλ ταιριάζουν πολύ και δίνουν ένα
      νοστιμότατο αποτέλεσμα. Προστατεύονται και από το φύλλο και γίνονται μια εκπληκτική γέμιση!
      Καλό σου βράδυ1
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Τα ζήλεψα Ελένη μου, γεια στα χέρια σου!!! Φιλάκια καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις, Ζουζού μου μου, είναι νοστιμότατα!
      Θα τα ευχαριστηθείς, είμαι σίγουρη!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο Ελεν.. η μελιτζάνα με την μπεσαμέλ τα κάνουν ακαταμάχητα.
    Συν ότι τα ψήνεις στο φούρνο. Τέλεια

    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μάριον!
      Στο φούρνο έγιναν πιο ελαφρά αλλά και νόστιμα!
      Δεν ήθελα να τα τηγανίσω.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Otidipote se bourekaki to tsakizo!!!!!
    Me melitzana tha einai teleio!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις, Πέπη μου!
      Είναι γευστικά ακαταμάχητα και πολύ δελεαστικά.
      Δοκίμασε και αυτά σε πρώτη ευκαιρία!
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  6. Μου αρέσουν τα μπουρεκάκια κι αυτά με τη μελιτζάνα είναι τέλεια!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Κική μου!
      Κι εσύ μας δίνεις εκπληκτικές συνταγές!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Συνεχίζεις ακάθεκτη μετά την πλούσια και συναρπαστική τυρόπιτα Ελένη μου!!!
    Τι να σου πω. Μερικά (αν όχι όλα) πολύ ευχαρίστως θα τα τσάκιζα καθώς μεσημέριασε πια.
    Καλό ΣΚ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου, είναι να μην πάρω φόρα!
      Όσον αφορά το "θα τα τσάκιζα" σε καταλαβαίνω απολύτως!
      Καλό σου βράδυ, καλή μου φίλη!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Δηλώνω φανατική της μελιτζάνας. Και των κάθε είδους πιταριών. Ο συνδυασμός και των δυο θα είναι σίγουρα απογειωτικός. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς ήρθες Erilia!
    Και βέβαια να δοκιμάσεις αυτά τα μπουρεκάκια και, αν έχεις την καλοσύνη, να γράψεις τις εντυπώσεις σου!
    Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή