Μια πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη. Έχει πάντα επιτυχία και αρέσει πολύ σε όλους, ιδιαίτερα στις φίλες μου Βιβή και Εύη. Απόδειξη οι φωτογραφίες παρακάτω: το γλυκό εξαφανίστηκε και δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ολόκληρο!
Τ α Υ λ ι κ ά
2 πακέτα μπισκότα digestive
1 πακέτο φυτικό βούτυρο
1 Μόρφατ
1 ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε
4 φύλλα μικρά ζελατίνας
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι, χωρίς ζάχαρη
Ο δ η γ ί ε ς
Τρίβουμε τα μπισκότα στο food processor και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντάς τα ώστε να το απορροφήσουν όλο.
Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα με σούστα 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα τα βουτυρωμένα μπισκότα. Τα απλώνουμε παντού και τα πιέζουμε λίγο. Έτοιμη η βάση του γλυκού μας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη Μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν αφράτη κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ζελατίνα, διαλυμένη σε μισό φλιτζανάκι ζεστό νερό.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη ανοίγουμε τη φόρμα και προσεκτικά «κυλάμε» το κέικ πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας την μεμβράνη με προσοχή.
Ανοίγουμε το βάζο της μαρμελάδας και με ένα πιρούνι την ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές ζεστό νερό ή κονιάκ για να γίνει περισσότερο ρευστή.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του γλυκού, το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Τ α Υ λ ι κ ά
2 πακέτα μπισκότα digestive
1 πακέτο φυτικό βούτυρο
1 Μόρφατ
1 ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε
4 φύλλα μικρά ζελατίνας
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι, χωρίς ζάχαρη
Ο δ η γ ί ε ς
Τρίβουμε τα μπισκότα στο food processor και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντάς τα ώστε να το απορροφήσουν όλο.
Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα με σούστα 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα τα βουτυρωμένα μπισκότα. Τα απλώνουμε παντού και τα πιέζουμε λίγο. Έτοιμη η βάση του γλυκού μας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη Μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν αφράτη κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ζελατίνα, διαλυμένη σε μισό φλιτζανάκι ζεστό νερό.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη ανοίγουμε τη φόρμα και προσεκτικά «κυλάμε» το κέικ πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας την μεμβράνη με προσοχή.
Ανοίγουμε το βάζο της μαρμελάδας και με ένα πιρούνι την ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές ζεστό νερό ή κονιάκ για να γίνει περισσότερο ρευστή.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του γλυκού, το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Το υπόλοιπο το εξαφανίσανε?? χα χα χαα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει, κι από αυτό που βλέπουμε καταλαβαίνουμε τι σούπερ γλυκάκι έφτιαξες!
Γεια στα χέρια σου!!
Φιλάκια!
Γεια σου Έλενα, σχοδόν δεν πρόλαβα ούτε εγώ!΄΄Εφαγαν και πήραν και στο σπίτι! Ας είναι καλά, τις αγαπώ πολύ. Φιλάκια, καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και τσάκισα χθες "μερικά κομμάτια", δε θα πω όχι για ένα κομματάκι ακόμη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ...πολύ εύκολη η συνταγή σου αλλά πολύ νόστιμη πιστεύω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα φτιάξω το γλυκάκι σου και θα σου γράψω.
Κορίτσια, πέστε μου ότι θα έρθετε κι εγώ ευχαρίστως το ξαναφιάχνω! Σας ευχαριστώ για τα σχόλια . Περιμένω και εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν το αντίκρυσα είπα εδώ είμαστε.Αψογο και πεντανόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο το ότι δεν πρόλαβες να το αποθανατίσεις ολόκληρο θα σου πώ οτι δίνω χίλια δίκια στην οικογένεια σου!Καλημέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ, Μάρα μου, για τα καλά σου λόγια. Καλή μέρα και σε σένα
ΑπάντησηΔιαγραφήthomai12septembriou2012toeftiajapentanostimo
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη αλλά και για την ενημέρωση!
ΔιαγραφήΝα έχεις μια υπέροχη μέρα!