Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Εύκολο Cheese Cake

Μια πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη. Έχει πάντα επιτυχία και αρέσει πολύ σε όλους, ιδιαίτερα στις φίλες μου Βιβή και Εύη. Απόδειξη οι φωτογραφίες παρακάτω: το γλυκό εξαφανίστηκε και δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ολόκληρο!





Τ α Υ λ ι κ ά

2 πακέτα μπισκότα digestive
1 πακέτο φυτικό βούτυρο
1 Μόρφατ
1 ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε
4 φύλλα μικρά ζελατίνας
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι, χωρίς ζάχαρη

Ο δ η γ ί ε ς

Τρίβουμε τα μπισκότα στο food processor και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντάς τα ώστε να το απορροφήσουν όλο.

Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα με σούστα 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα τα βουτυρωμένα μπισκότα. Τα απλώνουμε παντού και τα πιέζουμε λίγο. Έτοιμη η βάση του γλυκού μας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη Μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν αφράτη κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ζελατίνα, διαλυμένη σε μισό φλιτζανάκι ζεστό νερό.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Την επομένη ανοίγουμε τη φόρμα και προσεκτικά «κυλάμε» το κέικ πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας την μεμβράνη με προσοχή.
Ανοίγουμε το βάζο της μαρμελάδας και με ένα πιρούνι την ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές ζεστό νερό ή κονιάκ για να γίνει περισσότερο ρευστή.



Απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του γλυκού, το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

9 σχόλια:

  1. Το υπόλοιπο το εξαφανίσανε?? χα χα χαα!!
    Δεν πειράζει, κι από αυτό που βλέπουμε καταλαβαίνουμε τι σούπερ γλυκάκι έφτιαξες!
    Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Έλενα, σχοδόν δεν πρόλαβα ούτε εγώ!΄΄Εφαγαν και πήραν και στο σπίτι! Ας είναι καλά, τις αγαπώ πολύ. Φιλάκια, καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και τσάκισα χθες "μερικά κομμάτια", δε θα πω όχι για ένα κομματάκι ακόμη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα ...πολύ εύκολη η συνταγή σου αλλά πολύ νόστιμη πιστεύω.
    Θα φτιάξω το γλυκάκι σου και θα σου γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια, πέστε μου ότι θα έρθετε κι εγώ ευχαρίστως το ξαναφιάχνω! Σας ευχαριστώ για τα σχόλια . Περιμένω και εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν το αντίκρυσα είπα εδώ είμαστε.Αψογο και πεντανόστιμο.
    Οσο το ότι δεν πρόλαβες να το αποθανατίσεις ολόκληρο θα σου πώ οτι δίνω χίλια δίκια στην οικογένεια σου!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ, Μάρα μου, για τα καλά σου λόγια. Καλή μέρα και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. thomai12septembriou2012toeftiajapentanostimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη αλλά και για την ενημέρωση!
      Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

      Διαγραφή